Friss hírek

Williams: Az egyenautók megölhetik a Forma-1-et

A Williams istálló névadója, Sir Frank Williams szerint a Forma-1 nem engedheti meg magának, hogy a költségek további csökkentése érdekében feláldozza fő értékét, ami nem más, mint a technológiai kihívás és fejlettség.

A Williams istálló névadója, Sir Frank Williams szerint a Forma-1 nem engedheti meg magának, hogy a költségek további csökkentése érdekében feláldozza fő értékét, ami nem más, mint a technológiai kihívás és fejlettség.

A Nemzetközi Automobil Szövetség, és a csapatok minden erejükkel azon vannak, hogy a költségek további csökkentésével átvészeljék a jelenlegi gazdasági nehézségeket.

Williams azonban úgy gondolja, nagyon kell vigyázni a megszorító intézkedésekkel, mert el kell kerülni, hogy a sport elveszítse azokat az értékeit, amelyek oly népszerűvé teszik.

Hirdetés
 

A szakember éppen ezért ellenzi az egységes elemek tömeges bevezetését, amik akár a legjobbak távozását is eredményezhetik.

“Továbbra is a legjobb versenyzőket akarjuk látni a legjobb együléses autókban a Forma-1-ben” – mondta Williams az Autosport magazinnak.

“Ha egységes autók lesznek, akkor miért ne mennénk és vennénk néhány IndyCart? Úgy gondolom, ha ez így lenne, akkor nagyon gyorsan azon vennénk észre magunkat, hogy a tehetségek távoznak, és az érdeklődés elillan.”

“Ennél sokkal nagyobb kihívásra van szükségünk, de jóval kevesebb pénzért. Éppen ezért azt gondolom, hogy Max (Mosley) abszolút helyesen cselekedett, mikor korlátozásokat vezetett be a motorhasználat terén, és a hétvégenkénti tíz helyett először kettőt, aztán már csak egyet használhatunk. Ez egy nagyon okos húzás volt.”

“Mi (csapatok) is azon vagyunk, hogy az üzletben maradhassunk. Természetesen nem mindenben értünk egyet, vannak vitatott területek, de olyanok is akadnak, amikben teljes a harmónia. Azonban könyörgöm, ne legyenek egységes autók a sportban” – tette hozzá Williams, aki attól tart, hogy a túlzott korlátozások miatt rengeget nagy tudású szakember távozhat az F1-ből.

A Red Bull Racing technikai vezetője, Adrian Newey sztártervező korábbi nyilatkozata is ezt erősíti, aki elmondta, hogy az egyre szigorúbb technikai szabályok és korlátozások miatt komolyan el kell gondolkodnia azon, hogy meddig kívánja még folytatni pályafutását a Forma-1-ben.

Az f1-es csapatok szövetsége (FOTA) a múlt héten megerősítette, hogy március 5-én megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóján ismerteti azon terveit, amik a sport hosszú távú jövőjének biztosítását hivatottak szolgálni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!