Szahíri Nagydíj
Fotó: Williams

Williams: Ez elfogadhatatlan egy F1-es pályán

Williams: Ez elfogadhatatlan egy F1-es pályán

Az Azeri Nagydíj első szabadedzésén történt George Russell-baleset után kiakadt Claire Williams, az istálló csapatfőnök-helyettese..

Russell az első szabadedzésen éppen, hogy pályára gurult, amikor egy csatornafedél felrepült autója alatt, teljesen szétroncsolva a padlólemezt

A brit pilóta rögtön az incidenst követően az F1Világ.hu-nak nyilatkozott: elmondta, ő szerencsére jól van, azonban még nem tudja, mennyire sérült az autó. 

Claire Williams elfogadhatatlannak tartja, ami a szabadedzésen történt, és elmondta, a versenyirányítással is egyeztet majd, ugyanis egy F1-es pályán ilyen nem fordulhat elő.  

„Még nem beszéltem vele, de rendben van az alapján, amit láttam” – nyilatkozta Williams a BBC-nek Russell-lel kapcsolatban. „Viszont az autón rengeteg sérülés van.” 

„Azt hiszem, nagyon sok sérülés lesz az autón, ez nyilvánvaló. A tv-ben láthattuk, hogy az egész alját kiszakította. Ez egyáltalán nem segít most rajtunk.

„A pályának meg kell bizonyosodnia arról, hogy a csatornafedelek megfelelően rögzítve vannak. Ez egyszerűen elfogadhatatlan. Ez a sérülés miatt kihagyhatjuk az egész délutánt. Van még egy kasztnink, amit talán fel kell használnunk. Egy Forma-1-es pályának nem ilyennek kellene lennie.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!