Williams: Ha Russell távozna, az óriási veszteség lenne - F1VILÁG.HU

Williams: Ha Russell távozna, az óriási veszteség lenne

HIRDETÉS
A Williams Forma-1-es csapatának egyik kulcsembere, Dave Robson szerint óriási veszteség érné a brit istállót, ha ifjú tehetsége, George Russell a szezon végén távozna a csapattól.
George Russell (GBR) Williams Racing FW43B.
Portuguese Grand Prix, Friday 30th April 2021. Portimao, Portugal.

Russell jó eséllyel pályázik arra, hogy a Mercedesnél folytassa pályafutását 2022-ben: a fiatal pilóta a tavalyi Szahíri Nagydíjon már egyszer lehetőséget kapott az istállótól, amikor a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítette.

Russell nem is vallott szégyent: a győzelemért csatázott, a csapat hibája miatt azonban végül nem tudott jó eredményt elérni.

A Williams vezető teljesítménymérnöke, Dave Robson azt mondja, „óriási veszteség” érné a csapatot, ha a brit tehetség év végén távozna.

„Fantasztikus együtt dolgozni vele azóta, hogy elkezdtük az ő kiértékelését. Nyilvánvaló volt, hogy van benne valami, kiemelkedő tehetsége van az autó vezetéséhez” – mondta a szakember.

„Nagyszerű volt. Időnként talán frusztráló, de nagyszerű utazást tettünk meg vele. Természetesen hatalmas veszteség lenne – nagyon gyors versenyző.”

„Azt gondolom, mindannyian rengeteg időt és energiát áldoztunk arra, hogy segítsük őt, amiben kell, hogy utat mutassunk neki, és nagy kár lenne, ha elveszítenénk őt anélkül, hogy látnánk ennek gyümölcsét a mi autónkban.”

„Óriási veszteség lenne, de nem vagyok biztos benne, hogy olyasvalami ez, ami fölött van kontrollom. Ha meg tudnánk tartani őt, az fantasztikus lenne, de látnunk kell, hogy alakulnak a dolgok.”

Russell 2019-ben kapott először lehetőséget a Williamstől, ám egy meglehetősen gyenge autóval kellett helytállnia a mezőnyben. Robson azt mondja, a fiatal pilóta technikai tudása kimagasló volt, ennek hála pedig komoly szerepe volt abban, hogy a csapat egyre versenyképesebb legyen.

„Hogy őszinte legyek, nagy része volt benne. A 2019-es egy hihetetlenül nehéz tűzkeresztség volt, és amint felmérte a terepet, hihetetlenül jól dolgozott azzal kapcsolatban, hogy sorba állítsa a problémákat. Nemcsak a technikai tudása volt nagy hasznos, illetve a szimulátorban végzett munkája, valamint a tervezésekkel kapcsolatos iránymutatásai, de az is, ahogy a csapattal kommunikál, beleértve a pozitivitását is.”

Hirdetés

„Van benne valami. Amikor beszél, az emberek hallgatják, ami fontos. Feltéve persze, ha jó dolgokat mond. Az elején talán nem mindig volt így, de nem tartott sokáig, hogy megértse a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!