Williams: Ismét a maximumon

A Williamsek ismét a Mercedes és a Ferrari mögött, az ötödik, illetve hatodik pozícióban zártak a Bahreini Nagydíj Időmérő edzésén.


A Williamsek ismét a Mercedes és a Ferrari mögött, az ötödik, illetve hatodik pozícióban zártak a Bahreini Nagydíj Időmérő edzésén.

Felipe Massa elmondta, ennél jobb eredményt nem érhetett volna el a csapat a mai napon, azonban ő képes lett volna erősebb teljesítményre, amennyiben nem hibázik gyorskörén.

„Ez egy jó időmérő volt számunkra. Az ötödik és hatodik pozíció a legjobb, amit ma elérhettünk. A Q3-ban sajnos nem tudtam összerakni egy jó kört, időt veszítettem, ami pozícióba került számomra. De harcban vagyunk, habár tudjuk, hogy a srácok előttünk nagyon erősek, ezért nem lesz könnyű a holnapi verseny – mi mindent megteszünk majd.”

Massa a holnapi stratégiát illetően elmondta, valószínűleg a mezőny nagy része a kétkiállásos taktikára törekszik majd, azonban a körülmények közbeszólhatnak.

„Két vagy három kiállásra számítok, azt hiszem, mindenki megpróbál majd kettővel végigmenni a körülményektől függően. Meglátjuk, hogy menni fog-e vagy nem.”

A brazil csapattársa, Valtteri Bottas tavaly a negyedik pozícióból kezdhette meg a Bahreini Nagydíjat, ezúttal azonban be kell érnie az ötödik hellyel.

„Nem olyan jó a helyzet, mint tavaly ilyenkor. Természetesen többet akarunk, de ami jó volt ma – és általában a hétvégén – hogy többet tudunk kihozni a lágy gumikból” – mondta a finn. „Tiszta és jó időmérőm volt.”

Bottas is nyilatkozott a holnapi stratégiával kapcsolatban, véleménye szerint azzal, hogy spóroltak egy szett lágy abroncsot az időmérő edzésen, képesek lesznek követni az élen állók taktikáját, ezzel pedig közelebb lehetnek hozzájuk.

„Spóroltunk egy szett abroncsot holnapra, szóval ez egy kicsit segíthet nekünk, valamint az is, hogy jobban tudjuk kezelni őket. Így legalább ugyanazt a stratégiát választhatjuk, mint az előttünk lévők. Ezzel közelebb lehetünk hozzájuk, de ha igazán kihívást akarunk jelenteni számukra, ahhoz még kicsit nagyobb tempóra van szükségünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!