Williams: Még sokat kell dolgoznunk - F1VILÁG.HU

Williams: Még sokat kell dolgoznunk

HIRDETÉS

Nem elégedettek a Williams versenyzői, Vallteri Bottas és Felipe Massa, mivel úgy érzik, a Ferrari teljesítménye ma megközelíthetetlen volt számukra.


Nem elégedettek a Williams versenyzői, Vallteri Bottas és Felipe Massa, mivel úgy érzik, a Ferrari teljesítménye ma megközelíthetetlen volt számukra.

A két Williams versenyző a futam végén egymással vívott nagy csatát, az utolsó előtti körben Bottas megelőzte csapattársát, így végül az ötödik, illetve hatodik pozícióban értek célba.

„Egyszerűen nem volt meg a tempónk. Reméltem, hogy közelebb kerülünk a Ferrarihoz, de túl nagy volt a különbség” – mondta Bottas.

A finn pilóta az első körben összeért Pastor Maldonado autójával, azonban Bottas úgy gondolja, a Williams sérülése nem befolyásolta a versenyt.

„Az első köröm nagyon rosszul sikerült és visszacsúsztam. Az incidens nélkül sem lett volna esélyünk harcolni a Ferrarival. Meglepően jók, különösen a versenyen. Még sokat kell dolgoznunk, hogy kihívást jelentsünk számukra. Van egy csomó dolog, amit akár jobban is csinálhattunk volna. Úgy gondolom, legközelebb vizes körülmények között is jobbak lehetünk.”

A Williams másik versenyzője, Massa is úgy nyilatkozott, hogy a Mercedes mellett ma a Ferrari is elérhetetlennek tűnt, így számukra csak az ötödik és hatodik pozíció volt elérhető.

„Az ötödik és hatodik hely volt a maximum, amit ma elérhettünk. A Ferrari tempója hihetetlen volt, illetve a Mercedesé is, lehetetlen volt velük versenyezni. A többiekhez képest nagy volt a gumikopásunk – ez már pénteken és szombaton is így volt, szóval nem lepődtünk meg.”

A brazil az utolsó kerékcseréjekor problémák merültek fel, így elmondása szerint fontos másodperceket veszített a bokszban, és ezen múlhatott, hogy csapattársa végül elment mellette.

„A kiállásomkor több mint két másodpercet veszítettem, ez elég volt ahhoz, hogy ne tudjam két körrel tovább feltartani Valtterit. Ez nem volt túl jó számomra, szóval dolgoznunk kell azon, hogy legközelebb ilyen ne fordulhasson elő.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!