Williams: Nem kockáztatjuk a 2014-es projektet

Nem kerül veszélybe a Williams jövő évi versenyautójának fejlesztése azáltal, hogy a grove-i gárda tovább folytatja a munkát az idei modellel.


Nem kerül veszélybe a Williams jövő évi versenyautójának fejlesztése azáltal, hogy a grove-i gárda tovább folytatja a munkát az idei modellel.

Legalábbis így gondolja Claire Williams, az istálló csapatfőnök-helyettese, aki nagyon bízik abban, a bajnokság második felében sikerül felülkerekedniük problémáikon.

A patinás angol istálló kiábrándítóan teljesített az eddig eltelt tíz versenyen: mindössze 1 pontot gyűjtött, így jelenleg a konstruktőri tabella kilencedik helyét foglalja el.

A Williamsnél ezzel együtt úgy tartják, fontos, hogy tovább folytassák az FW35-ös versenyautó fejlesztését, ám eközben gőzerővel kell dolgozniuk a 2014-es modellen is. A csapat mindazonáltal biztos abban, mindez nem nyomja majd rá a bélyegét jövő évi teljesítményükre.

„A Williamsnél abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy 550 szakember dolgozik nekünk, és az egyik legjobb erőforrásokkal rendelkező csapat vagyunk a paddockban” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes.

„Ez hasznunkra válik, ha olyan problémáink vannak az autóval, melyekre összpontosítanunk kell, szóval fejlődhetünk. Nem fogunk hátat fordítani és azt mondani, hogy mostantól a jövő évi autó fejlesztésén dolgozunk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy okosan osztjuk fel erőforrásainkat, tehát mindkét projekten folytatni tudjuk a munkát.”

„A 2014-es munkálatok a színfalak mögött már zajlanak, és egyáltalán nincsenek aggodalmak ennek kapcsán.”

A grove-i alakulat idén még a Renault motorjait használja a Forma-1-ben, jövőre azonban már a Mercedes V6-os turbófeltöltésű aggregátjaival vág neki a bajnokságnak.

A csapatnál biztosak abban, jól döntöttek akkor, amikor megállapodtak a német manufaktúrával, az ugyanis már a kezdetektől fogva versenyképes lehet az új érában.

„Remek kapcsolatot ápoltunk a Renault-val az elmúlt két szezonban, és persze mindenki tudja, milyen történelmet írtunk közösen annak idején. De döntenünk kellett a 2014-es bajnokság kapcsán, és a Mercedes mellett tettük le voksunkat.”

„Az idő gyorsan repül ebben a sportban, és soha nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, szóval továbbra is békés kapcsolatot ápolunk a Renault-val. A Mercedesszel való együttműködés viszont rendkívül fontos lesz számunkra.”

„Elnézve, ahogy most állnak, egy nagyon versenyképes csomagot kapunk majd tőlük, és alig várjuk már, hogy együtt dolgozzunk velük.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!