Williams: Nem kockáztatjuk a 2014-es projektet - F1VILÁG.HU

Williams: Nem kockáztatjuk a 2014-es projektet

HIRDETÉS

Nem kerül veszélybe a Williams jövő évi versenyautójának fejlesztése azáltal, hogy a grove-i gárda tovább folytatja a munkát az idei modellel.


Nem kerül veszélybe a Williams jövő évi versenyautójának fejlesztése azáltal, hogy a grove-i gárda tovább folytatja a munkát az idei modellel.

Legalábbis így gondolja Claire Williams, az istálló csapatfőnök-helyettese, aki nagyon bízik abban, a bajnokság második felében sikerül felülkerekedniük problémáikon.

A patinás angol istálló kiábrándítóan teljesített az eddig eltelt tíz versenyen: mindössze 1 pontot gyűjtött, így jelenleg a konstruktőri tabella kilencedik helyét foglalja el.

A Williamsnél ezzel együtt úgy tartják, fontos, hogy tovább folytassák az FW35-ös versenyautó fejlesztését, ám eközben gőzerővel kell dolgozniuk a 2014-es modellen is. A csapat mindazonáltal biztos abban, mindez nem nyomja majd rá a bélyegét jövő évi teljesítményükre.

„A Williamsnél abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy 550 szakember dolgozik nekünk, és az egyik legjobb erőforrásokkal rendelkező csapat vagyunk a paddockban” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes.

„Ez hasznunkra válik, ha olyan problémáink vannak az autóval, melyekre összpontosítanunk kell, szóval fejlődhetünk. Nem fogunk hátat fordítani és azt mondani, hogy mostantól a jövő évi autó fejlesztésén dolgozunk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy okosan osztjuk fel erőforrásainkat, tehát mindkét projekten folytatni tudjuk a munkát.”

„A 2014-es munkálatok a színfalak mögött már zajlanak, és egyáltalán nincsenek aggodalmak ennek kapcsán.”

A grove-i alakulat idén még a Renault motorjait használja a Forma-1-ben, jövőre azonban már a Mercedes V6-os turbófeltöltésű aggregátjaival vág neki a bajnokságnak.

A csapatnál biztosak abban, jól döntöttek akkor, amikor megállapodtak a német manufaktúrával, az ugyanis már a kezdetektől fogva versenyképes lehet az új érában.

Hirdetés

„Remek kapcsolatot ápoltunk a Renault-val az elmúlt két szezonban, és persze mindenki tudja, milyen történelmet írtunk közösen annak idején. De döntenünk kellett a 2014-es bajnokság kapcsán, és a Mercedes mellett tettük le voksunkat.”

„Az idő gyorsan repül ebben a sportban, és soha nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, szóval továbbra is békés kapcsolatot ápolunk a Renault-val. A Mercedesszel való együttműködés viszont rendkívül fontos lesz számunkra.”

„Elnézve, ahogy most állnak, egy nagyon versenyképes csomagot kapunk majd tőlük, és alig várjuk már, hogy együtt dolgozzunk velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!