Williams: Nem taktikázhattunk volna agresszívebben - F1VILÁG.HU

Williams: Nem taktikázhattunk volna agresszívebben

HIRDETÉS

A Williams Forma-1-es csapatánál pontosan tisztában voltak azzal, az első rajtsor megszerzése után sem volt sok esélyük arra, hogy megszerzik a győzelmet az Osztrák Nagydíjon.


A Williams Forma-1-es csapatánál pontosan tisztában voltak azzal, az első rajtsor megszerzése után sem volt sok esélyük arra, hogy megszerzik a győzelmet az Osztrák Nagydíjon.

Felipe Massa a pole pozícióból vághatott neki a vasárnapi futamnak, mellette Valtteri Bottas, a csapattárs foglalhatott helyet a rajtrácson.

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős főmérnöke elárulta, a Mercedes jobb munkát végzett Spielbergben, így reális esélyük nem igazán volt a győzelemre – arra törekedtek, hogy a harmadik, illetve negyedik helyen célba érjenek.

„Azt gondolom, egy gyorsabb autó győzött le minket, egy jobban szervezett csapat, szóval le a kalappal előttük, mivel egész egyszerűen jobb munkát végeztek nálunk” – fogalmazott a szakember.

„Nem volt problémamentes versenyünk, kezelnünk kellett az autó rendszereit – a fékeket, a gumikat. Minden erről szólt. És szerettünk volna megbizonyosodni arról, hogy célba érünk a harmadik, illetve negyedik helyen, nem követünk el semmi butaságot azzal, hogy próbálunk versenyezni a Mercedesekkel, hogy végül csak ötödikek, hatodikak, vagy még rosszabbak legyünk.”

Habár a Williams a bokszkiállások során került a Mercedes mögé a futamon – lévén, hogy versenyzői később álltak ki kerékcserére –, Smedley nem gondolja úgy, hogy csapata alkalmazhatott volna agresszívebb stratégiát.

„Hogy őszinte legyek, nem vagyok biztos abban, hogy csinálhattunk volna bármit is másképp. A Mercedesnek problémái voltak, de kétlem, hogy padlógázzal nyomták. Ha reagálunk az első kiállásukra, jó esély lett volna arra, hogy autóink nem jutnak el a célig, a hátsó gumik kopása ugyanis jelentős volt – szóval elégedett vagyok a munkánkkal.”

„Persze nem is lennénk egy versenyistállónál, ha nem lennénk csalódottak, de a pozitívumokra kell koncentrálnunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!