Williams: Nem vállalja túl magát a Renault - F1VILÁG.HU

Williams: Nem vállalja túl magát a Renault

HIRDETÉS

Adam Parr, a Williams istálló elnöke szerint csapatának nem kell attól tartania, hogy új motorszállítója, a Renault túlvállalja magát a jövő évben.


Adam Parr, a Williams istálló elnöke szerint csapatának nem kell attól tartania, hogy új motorszállítója, a Renault túlvállalja magát a jövő évben.

A grove-i gárda hétfőn jelentette be, hogy motorbeszállítói megállapodást írt alá a francia gyártóval, mely így jövőre a mezőny egyharmadát – összesen négy csapatot, a Red Bullt, a Lotust, a Lotus Renault GP-t és a Williamset – látja el aggregátjaival.

„Tekintettel arra, mennyit invesztált a Renault a V8-as aggregátokba, és mennyit fog a V6-os motorokba, meglehetősen sok csapatra van szükségük – nem szabad elfelejteni, hogy nincs saját tulajdonú csapatuk, így csatlakozni sikeres karosszériagyártókhoz nagy fontos dolog számukra” – mondta Adam Parr.

„Emellett a szezon közben használható motorok száma elég alacsony. Egy évtizede csapatonként 200 aggregátot használt a mezőny évente, most ez a szám alig a tizede. 2014-től pedig újra a felére csökken majd.”

„Emellett az egy autóval való tesztelés szabálya miatt négy csapat sokkal több adatot tud a Renault-nak szolgáltatni, ez pedig a megbízhatóság, és bármilyen jövőbeli fejlesztés szempontjából jelentős tényező.”

A szakember hozzátette, semmi okát nem látja annak, csapata miért ne lenne sikeres már a 2012-es esztendőben.

„Miért ne? Miért ne fejlődhetnénk akkorát a jövő évben, mint amekkorát már idén meg kellett volna tennünk? Ez azonban nem csak a motoron fog múlni, hanem minden máson is.”

„Nagyon büszke vagyok arra, amit az elmúlt 2-3 hónapban véghezvittünk, mert határozottan felülvizsgáltuk technikai oldalunkat, megállapítottuk, hol vagyunk gyengék és hova kell fejlődnünk.”

„Új szakembereink elsőosztályúak, és izgatottan várjuk a közös munkát.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!