Friss hírek

Williams: Nem zárjuk ki Alonso szerződtetését sem

Továbbra sem kívánta megerősíteni a Fernando Alonsóval való egyeztetések hírét Paddy Lowe, a Williams résztulajdonosa, egyben technikai igazgatója, a szakember azonban elárulta, a spanyol versenyző is szóba jöhet a 2018-as év kapcsán.

A Belga Nagydíj hétvégénén terjedt el a hír, miszerint a patinás brit istálló bejelentkezett Alonsóért, kinek szerződése az idei szezon végén jár le az elmúlt két és fél évben küszködő McLarennél.

A legfrissebb hírek szerint Alonso ultimátumot adott a McLarennek: vagy szakítanak a Hondával, vagy távozik az idény végén.

A kétszeres világbajnok állítólag a Renault-val és a Williamsszel is egyeztetéseket folytatott.

Utóbbi istálló résztulajdonosa, Paddy Lowe nemrég visszafogottan nyilatkozott Alonsóról – igaz, nem zárta ki a spanyol versenyző szerződtetését.

„Nem jelentettük még be, kik vezetnek majd nálunk jövőre. Még dolgozunk rajta. Nem fogom kiemelni Fernandót, de ki sem zárom őt. Sok nagyszerű versenyző van a piacon, mi pedig mindig a lehető legjobbak megszerzésére törekszünk” – mondta a szakember.

Lowe hozzátette, ahhoz, hogy a jövőben győzelmekért harcoljanak, olyan pilótákra lesz szükségük, akik képesek kihozni az autóból a maximumot, és jó irányba terelhetik a fejlesztéseket.

„Nagyszerű versenyzőkre és nagyszerű autókra van szükség ahhoz, hogy versenyeket nyerj. Olyan autót kell építened, mely vonzó a kiváló versenyzők számára, és fordítva. Minél jobb az autód, annál jobb versenyzőid lehetnek.”

„Tudom, mennyire fontos a versenyző egy csapatban. Egy jó csapatnak jó pilótára van szüksége, de ugyanennyire szüksége van egy jó versenyzőnek egy jó csapatra is. Hiszen fel tudják emelni egymást.”

„Egy nagyszerű versenyzővel a csapatban mindenki motiváltan dolgozik a jobb teljesítmény elérése érdekében, mert tudják, hogy az ki lesz használva, és jó eredményeket érhetünk el. De ez fordítva is elsülhet, ha olyan versenyződ van, aki nem teljesít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!