Williams: Szeretnénk, ha jövőre is Sargeant ülne az autónkban - F1VILÁG.HU

Williams: Szeretnénk, ha jövőre is Sargeant ülne az autónkban

2024-ben is szeretne lehetőséget adni Logan Sargeantnek a Williams Forma-1-es csapata, egyértelműen látják ugyanis a fejlődést a fiatal amerikai pilótánál. A végleges döntést viszont még nem kell meghozniuk.

Sargeant első évét teljesíti a Forma-1-ben, a nyári szünet óta azonban több balesetbe is belekeveredett: Hollandiában kétszer is autót tört, mint ahogy Szingapúrban, illetve legutóbb, Japánban is a gumifalnak csapódott. Nem kétséges, hogy az ifjú pilóta helye veszélyben forog a csapatnál, a Williamsnél pedig egyértelmű fejlődést várnak tőle a hátralévő versenyeken.

James Vowles csapatfőnök ugyanakkor azt mondja, mindent elkövetnek azért, hogy Sargeant sikerrel járjon, mert szeretnék, ha jövőre is ő vezetné az egyik autójukat Alex Albon mellett.

„Logannek nagyon világos céljai vannak, amiket el kell érnie a szezon vége előtt, és folyamatosan együtt dolgozunk vele. És ez a lényeg: dolgozunk vele. Szeretnénk, ha sikerrel járna, és az autónkban akarjuk tudni jövőre” – mondta a szakember.

„Egyenesen a Forma-2-ből hoztunk ide valakit anélkül, hogy jelentős tesztelési lehetősége lett volna, Bahreinben másfél napot töltött el ebben az autóban, majd minden jót kívántunk neki egy olyan idényben mely rendkívüli kihívásokat tartogatott az újonc versenyzők számára – megállás nélkül.”

Bár a szuzukai időmérőn látott autótörés beárnyékolta Sargeant hétvégéjét, Vowles szerint az adatok biztatóak a fiatal pilóta teljesítményével kapcsolatban.

„Volt néhány nagyon pozitív jel. Mindenekelőtt el kell mondani, hogy Logan nem ugyanazzal az aerodinamikai konfigurációval ment, mint Alex. Voltak fejlesztéseink, amik csak Alex autójára kerültek fel, Loganére nem az idei lemorzsolódások miatt. Szóval gyakran, amikor teljesítménykülönbséget látunk, az nem feltétlenül az, amit az eredménytábla mutat.”

„Emellett pedig, ha a szuzukai példát nézzük, szépen felépítette a hétvégéjét. Ahogy nekivágott a harmadik edzésnek, olyan időt futott, mint Alex. Az időmérőn, egészen a balesetig, tizeden belül volt Alex teljesítményéhez mérten, a szezon egyik legnehezebb pályáján.”

„Szóval a fejlődés látható bizonyos formában, de nyilvánvaló, hogy számos más probléma és baleset beárnyékolta. Tovább fogunk dolgozni Logannel, invesztálunk Loganbe, mert szeretnénk, ha sikerrel járna. Van egy fiatal versenyzői programunk, amibe továbbra is invesztálunk. És csak akkor hozunk meg bármiféle döntést, ha arra a konklúzióra jutunk, hogy az út végére értünk. De még közel sem járunk ehhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!