Winkelhock: Nem én fejezem be az idei évet a Spykerrel - F1VILÁG.HU

Winkelhock: Nem én fejezem be az idei évet a Spykerrel

HIRDETÉS

A Spyker újonc versenyzője, Markus Winkelhock biztos benne, hogy nem állhat többet rajthoz az idei esztendőben, miután a hétvégén hivatalosan is bemutatkozott a királykategóriában a Nürburgringen.

A Spyker újonc versenyzője, Markus Winkelhock biztos benne, hogy nem állhat többet rajthoz az idei esztendőben, miután a hétvégén hivatalosan is bemutatkozott a királykategóriában a Nürburgringen.

Azt követően, hogy a Spyker a múlt héten azonnali hatállyal menesztette Christijan Alberst, gőzerővel megkezdte a holland pilóta helyettesének keresését. Több versenyző is szóba került a Spykernél, végül a választás a tesztpilótára, Markus Winkelhock-ra esett.

“Jelenleg csak egy versenyre szól a szerződésem” – mondta Winkelhock az Autosportnak adott nyilatkozatában a Nürburgringen. “A DTM-ben fogom befejezni a szezont Colin Kolles-al. De, hogy mi lesz a Forma-1-gyel, nem tudom. Minden versenyen ott leszek az idei évben, de hogy versenyezhetek-e, azt nem tudom. Ezért a versenyért nem kell fizetnem, de ahhoz, hogy befejezhessem a szezont, pénzt kellene szereznem, ami nem egyszerű.”

A Honda tesztversenyzője, Christian Klien az egyik legesélyesebb arra, hogy befejezze a szezont a Spyker színeiben, azonban a Jordan egykori versenyzője, Narain Karthikeyan is rajta van a kiszemeltek listáján.

Winkelhock első napja nem volt egyszerű a Nürburgringen. Mindkét szabadedzést az utolsó pozícióban fejezte be, és végül hét tizeddel maradt alul csapattársával, Adrian Sutillal szemben.

“Végül is nem volt olyan rossz” – mondta Winkelhock. “Múlt héten volt egy versenyem a DTM-ben, és most érzem csak igazán, hogy teljesen másképp kell vezetni a két gépet. Ugyan jól ismerem a pályát, még szoknom kell az autót. Két hónappal ezelőtt vezettem utoljára a Paul Ricard-on, és akkor is csak két órát.”

“Lépéstől lépésre javulok. Sajnálatos módon a második edzésen túl keményen hajtottam, és kicsúsztam a kavicságyba. Azonban úgy gondolom, nem volt olyan rossz az első napom. A leggyorsabb körömön meg kellett előznöm Mark Webbert a külső íven, ami miatt három-négy tizedet is vesztettem. Éppen ezért szerintem olyan négy-öt tizedre vagyok Adriantól, aki már jó ideje ismeri az autót, és általában Alberst is megelőzte.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!