Friss hírek

Wittich az F1 állandó versenyigazgatója marad 2023-ra, de nem lesz egyedül

Niels Wittich lesz a Forma-1-es versenyek állandó versenyigazgatója 2023-ban, és bár Eduardo Freitas nem tér vissza az idei szezonban, a szakember nem marad segítség nélkül.

Michael Masi menesztése után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) két versenyigazgatót delegált a 2022-es szezonra: Wittich és Freitas felváltva látták el a feladatokat a versenyhétvégéken, a Japán Nagydíjon történt hibás döntések után azonban utóbbi szakembert már nem alkalmazta a szövetség.

Az FIA most megerősítette, 2023-ban Niels Wittich látja el a versenyigazgatói feladatokat. Bár Freitas nem tér vissza, a szakember nem marad segítség nélkül, a szövetség ugyanis mindent megtesz azért, hogy képezze saját szakembereit, akik a jövőben versenyigazgatóként és stewardként is megállják majd a helyüket. Őket fogja majd mentorálni Wittich.

Hirdetés
 

Ez a képzési program hivatalosan a jövő hónapban indul majd el Genfben, a világ minden tájáról 8 versenybíró és 16 versenyigazgató vesz részt benne.

Azt az FIA még nem erősítette meg, hogy Wittich pontosan kiket fog mentorálni az F1-es versenyeken, ám jó eséllyel az F3-as versenyigazgató, Claro Ziegahn, valamint az F2-es versenyigazgatóként tevékenykedő Rui Marques is köztük lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!