Friss hírek

Wolff: 2021-ben még a Mercedes csapatfőnöke leszek

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy gondolja,a. következő F1-es szezonban továbbra is marad a csapatfőnöki pozícióban, jelenleg még ugyanis élvezi a feladatait.

Wolff nemrégiben elárulta, gondolkodik azon, hogy a csapatfőnöki pozícióból visszalépjen, és más feladatokat keressen a Mercedesnél – a lehetőségek között az is szerepelt, hogy a szakember már a következő szezonban sem utazik majd a csapattal. 

Hamilton korábban elmondta, ez akár az ő jövőjére is hatással lehet, és elképzelhető, hogy visszavonul az év végén

Wolff azonban elárulta, a következő szezont még az F1-es csapattal tölti majd. 

„Úgy gondolom, egy évet – vagy valahogy így – még maradok” – mondta Wolff az ORF-nek. A konkrét kérdésre, hogy akkor 2021-ben még csapatfőnök marad-e, Wolff így válaszolt: „Igen, pontosan.”

„Szerintem a következő két év valóban jó év lesz, érdekes lesz a helyzet. Amíg élvezem, folytatom. De úgy is történhet, mint ahogy Niki csinálta 40 évvel ezelőtt Montrealban: egy nap felébredek, és úgy gondolom, hogy ez nekem már unalmas.”

Wolff elmondta, továbbra is úgy gondolja, hogy valakit találnia kell, akinek átadhatja a csapatvezetői pozíciót.

Valakit fel kell készíteni. Gondolkodom, hogy ki lehetne ez, aztán talán egy évet eltöltünk együtt. Aztán otthonról fogom nézni a versenyeket” – folytatta a szakember.

Wolff elárulta, van már ötlete arra, ki vehetné át helyét a Mercedesnél, de ezt egyelőre nem osztotta meg a sajtóval, ahogyan azt sem, mikor történhet meg a váltás – azt azonban elmondta, hogyha ez megtörténik, vezérigazgatói vagy egyéb vezetői pozíciót kaphat a csapatfőnök. 

„Nem tudom megmondani, hogy ez egy, két vagy három évbe telik-e majd” – mondta. „De a csapatnál maradok. Ebben megállapodtunk a Daimlerrel. De talán más szerepben: akár vezérigazgatóként, elnökként, ezt még nem találtuk ki. De a Daimler szabad választást ad nekem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!