Wolff: A „dühös” Hamilton le akarja majd vadászni Verstappent! - F1VILÁG.HU

Wolff: A „dühös” Hamilton le akarja majd vadászni Verstappent!

HIRDETÉS
Bár a Mercedes az Abu Dhabi Nagydíj szombati időmérő edzésén alulmaradt a Red Bull-lal szemben, Toto Wolff magabiztosan várja a szezon utolsó versenyét. A szakember szerint Lewis Hamilton mindent megtesz majd azért, hogy levadássza Max Verstappent.
2021 Abu Dhabi Grand Prix, Friday - Sebastian Kawka Toto Wolff

Hamilton az időmérőn közel 4 tizedmásodperccel volt lassabb Verstappennél, a Mercedes azonban stratégiai előnybe kerülhet a futamon, hiszen a Red Bull-lal ellentétben a tartósabb, közepes keverékű gumikkal vág neki a versenynek.

Wolff az időmérőt követően azt mondta, a Red Bull tökéletesen dolgozott szombaton, de teljesen nyitott a küzdelem.

„Tökéletes tartományba hozták a gumikat az utolsó etapban, és a szélárnyék is hiba nélkül működött, ezért vannak a pole-ban” – mondta a Mercedes csapatfőnöke a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Nem igazán van mit mondanunk Lewisnak. Azt hiszem, dühös lesz, ami jó, és motivált lesz abban, hogy levadássza Verstappent. Hátrányban vagyunk, és néha a pozitívumokat kell nézni. És ez olykor nem rossz kiindulópont.”

Wolff hozzátette, örül annak, hogy Hamilton a közepes keverékű abroncsokkal vág neki az abu dhabi futamnak.

„Inkább rajtolunk a közepes gumikon. Lesz némi hátrányunk a rajtnál, illetve az első 6-7 körben, ha Verstappen gyors lesz. De tovább el tudunk menni. Agresszív elévágással próbálkozhatunk, és megpróbálhatjuk kontrollálni a pályapozíciót. Az éjszaka folyamán rengetek programot és algoritmust lefuttatunk majd.”

A Mercedes-főnök ugyanakkor elismerte, a Red Bull pénteki versenyszimulációja igazán meggyőző volt.

„Aki gyorsabb lesz holnap, az nyeri a versenyt, függetlenül attól, hogy ki milyen gumikkal rajtol. Építenünk kell erre, és remélhetőleg győztesként kerülünk ki vasárnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!