Friss hírek

Wolff: A Ferrari a példa, hogy nem könnyű két topversenyzővel

Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 5 April 2018.
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke rendkívül boldog volt az Orosz Nagydíjon aratott kettős győzelmüket követően, hiszen a futam előtt nem gondolta volna, hogy ilyen végeredmény születik.

Wolff elárulta, tudták, hogy csak egy Safety Car periódus segíthet rajtuk az Orosz Nagydíjon: a virtuális biztonsági autó pedig érkezett is, ráadásul Sebastian Vettel miatt – Wolff szerint ez tette igazán „bizarrá” a helyzetet. 

„Első és második hely, pedig ezt nem vártuk” – foglalta össze a csapatfőnök. „Ez mutatja ennek a sportnak a látványosságát. A versenyek vasárnap vannak, és ha nem is tiéd a leggyorsabb autó, mindig van esélyed a győzelemre.”

„Tudtuk, hogy a kevés reményünk, ami van, az a biztonsági autóban rejlik, ezért sokáig kint kellett maradnunk. A tény, hogy éppen miattuk volt biztonsági autó, még bizarrabbá teszi a helyzetet.

„Jó érzés volt visszavágni, és fontos előrelépést tettünk a bajnokságban. Valtterinek nagy szerepe volt ebben a győzelemben, mert ha Charles átverekedte volna magát rajta, akkor a győzelem veszélybe került volna. Valtteri ragyogóan vezetett.” 

A szakember reagált a Ferrarinál kialakult vitás helyzetre is, amikor Vettel nem engedelmeskedett a csapatnak, és nem akarta elengedni maga mellett Charles Leclercet.  

„Ez mutatja, hogy nem teljesen triviális dolog az élen két pilótát menedzselni, akik nyerni akarnak. Csapatként ezt mi is átéltük, és nem egyszerű” – mondta Wolff, utalva a Nico Rosberg-Lewis Hamilton-érára. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek