Wolff a Ferrariról: Nem lenne helyes ujjal mutogatni valakire - F1VILÁG.HU

Wolff a Ferrariról: Nem lenne helyes ujjal mutogatni valakire

HIRDETÉS
Toto Wolff számára is egyértelmű, hogy a Ferrari által elkövetett stratégiai hibák vezettek oda, hogy az olaszok nem tudtak nyerni a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon, mégis azt mondja, nem lenne helyénvaló konkrét személyeket kritizálni a Scuderiánál.
2022 Azerbaijan Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Toto Wolff

Carlos Sainz a 4., Charles Leclerc pedig csak a 6. helyen ért célba a hungaroringi versenyen, noha jó eséllyel pályáztak a győzelemre. A hűvös időjárási körülmények viszont nem feküdtek a Ferrarinak, ráadásul a maranellóiak hibás döntéseket is hoztak a verseny közben: Leclerc autójára például felszerelték a kemény keverékű abroncsokat, aminek miértjét még maga a monacói versenyző sem értette.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is elmondta a véleményét a történtekkel kapcsolatban, ám azt mondta, fontos lenne a Ferrarinál, hogy ne kezdjenek el ujjal mutogatni senkire a történtek miatt.

„Nem tudom kommentálni, mert soha nem helyes egy emberre ujjal mutogatni” – mondta a szakember. „Nem tudom, mik voltak az okok, miért döntöttek úgy, hogy eldobják a közepes keveréket, vagy nem használják ki a lágyakat a rajtnál – de szerintem ez került nekik a győzelembe.”

„A Ferrari gyors volt, de nem tudták megvalósítani ezt.”

Wolff beszélt arról is, sokkal könnyebb agresszív döntéseket hozni akkor, amikor egy csapat hátulról próbál felzárkózni, és üldözi a riválisokat – jól mutatja ezt a Red Bull példája is, hiszen a későbbi győztes, Max Verstappen a 10. helyről rajtolt.

„Meg kell hoznod olyan döntéseket, melyek potenciálisan sokba kerülhetnek a versenyen. Ha Max versenyét nézzük, illetve a Red Bull döntéseit, valószínűleg nekik sem működött volna, ha Leclerc végig üldözte volna őket” – magyarázta Wolff. „Kétségkívül mindig nehezebb az élen versenyezni, és jól eltalálni a dolgokat, hiszen sokkal inkább van rivaldafényben az ember, ha elszúrja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!