Friss hírek

Wolff: A Forma-1 őrületes és tele van meglepetésekkel

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint nem biztos, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíj versenyén is hasonlóan erős lesz a Red Bull, mint az időmérőn.

Verstappen közel állt ahhoz, hogy megszerezze a pole pozíciót a szombati időmérő edzésen, ám gyorskörén végül falhoz csapta a Red Bullt, ezzel pedig minden esélye elszállt – ráadásul fő ellenfelük, a Mercedes szerezte meg az első rajtsort. 

A Mercedes csapatfőnöke, Wolff szerint lenyűgöző, hogy a Forma-1 ilyen fordulatokat hoz az idei szezonban. 

A Forma-1 őrületes és tele van meglepetésekkel” – nyilatkozta Wolff az időmérőt követően. „Domináns csomagjuk volt szombaton, az autójuk tényleg nagyszerű volt. A gumikat egy bemelegítő kör után a megfelelő működési ablakba tudták hozni, de nekünk problémánk volt a tapadással.”

„Fél másodperccel állt elöl, de aztán az utolsó kanyart kiszélesítette, a gázon maradt és falnak ütközött. Most mi állunk az első és második helyen, ami vasárnap természetesen nagy előnyt jelent. De ez egyszerűen őrületes” – folytatta a csapatfőnök. 

Wolff elképzelhetőnek tartja, hogy a Red Bull beáldozott egy kis versenytempót annak érdekében, hogy az időmérőn megszerezzék a pole pozíciót – ezért lehet, hogy vasárnap már nem lesznek akkora előnyben Verstappenék. 

„Úgy gondolom, az egy körre koncentráltak, ezért tudták ennyire gyorsan a megfelelő működésre hozni a gumikat. És ha holnap ez a kis előnyünk meglesz, ki tudja?” – mondta a szakember, ám hozzátette, sokkal jobb teljesítményt várt a csapatától. 

Azt vártam, hogy sokkal erősebbek leszünk. Gyors autónk van és úgy tűnt, hogy a gyors kanyarok fekszenek nekünk. De Austinnak is a mi pályánknak kellett volna lennie, és nem az volt. Aztán Brazíliában hirtelen jók voltunk. Tele vagyunk meglepetésekkel.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!