Friss hírek

Wolff: A Forma-1 történetének legnagyobb változása előtt áll

Silverstone Test, Day 1 - Steve Etherington Toto Wolff Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, a Forma-1 történetének legnagyobb változása előtt áll, és örül, hogy ezt az időszakot megelőzően sikerült egyezségre jutniuk az új Concorde Egyezménnyel kapcsolatban.

A múlt héten az összes F1-es csapat aláírta az új, 2025-ig érvényes Concorde Egyezményt, amely meghatározza a következő évek kereskedelmi és technikai szabályozási irányvonalait. 

Az új egyezmény igazságosabb pénzelosztást biztosít a csapatok számára, hogy fenntarthatóbbá és versenyképesebbé válhasson a Forma-1. Habár a Mercedes csapatfőnöke, Wolff korábban úgy nyilatkozott, csapatát hátrányosan érintik az új feltételek, végül sikerült minden fél számára megfelelő megegyezésre jutniuk.

„Mindig azt mondtuk, hogy maradni akarunk a Forma-1-ben, szóval nem volt annyira meglepetés a megegyezés” – mondta Wolff. 

„De örülünk, hogy pozitív lett a tárgyalások vége. Elkötelezettek vagyunk a sportunk iránt, és várjuk a következő éveket, amikor a Forma-1 legnagyobb átalakulását fogjuk látni.”

„Ez jutalmazza majd az agilis, nyitott csapatokat, akik sikeresen képesek alkalmazkodni az új szabályok követelményeihez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!