Wolff: A Forma-1 túlélné a Red Bull kivonulását - F1VILÁG.HU

Wolff: A Forma-1 túlélné a Red Bull kivonulását

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint a Forma-1 elég erős jelen pillanatban ahhoz, hogy túlélje a Red Bull távozását.


A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint a Forma-1 elég erős jelen pillanatban ahhoz, hogy túlélje a Red Bull távozását.

Az osztrák energiaital-gyártó vállalat azt fontolgatja, az idei szezont követően mindkét csapatát kivonja a Forma-1-ből – teszi mindezt azért, mert nem kap versenyképes erőforrást egyetlen motorgyártótól sem.

Dietrich Mateshitz, a vállalat tulajdonosa azt mondta, szeretné, ha október végéig döntés születne ebben a kérdésben.

Bár sokak szerint rendkívül sokat veszítene a Red Bull távozásával a Forma-1, Toto Wolff szerint a Forma-1 átvészelné, ha az osztrák cég kivonulna a sportból.

„Remélem, hogy nem vonulnak ki” – kezdte mondandóját a Mercedes motorsport-főnöke.

„A Red Bull egy nagyon fontos része a Forma-1-nek, és remélem, hogy ott lehetnek a rajtrácson. Bízom abban, hogy végül találnak motorpartnert. A tárgyalások folyamatban vannak – de nem velünk. Szóval meglátjuk, hogy alakul.”

„Az kétségtelen, hogy a Red Bull és a Toro Rosso elvesztése nem tenne jót a Forma-1-nek. A jelen körülmények között fontos, hogy megtartsunk minden csapatot – ugyanakkor mindig is úgy volt, hogy csapatok jöttek-mentek.”

„Nem azt mondom, hogy a Red Bull nem különbözik ezektől, mert mégiscsak egy hatalmas márka. De pár éve – 18 hónapon belül – elveszítettük a Toyotát, a Hondát és a BMW-t is. Három óriási konstruktőrről volt szó, az F1 pedig túlélte.”

„Arra kell törekednünk, hogy a sportban tartsuk őket, de ha nem sikerül – mert épp nem rajtunk múlik –, a Forma-1 akkor is túl fogja élni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!