Friss hírek

Wolff: A ‘Halo’ megmentette Hamilton életét!

A Mercedes Forma-1-escsapatfőnöke, Toto Wolff szerint nem kétséges, hogy a néhány évvel ezelőtt kötelezővé tett fejvédő bukókeret vasárnap megmentette Lewis Hamilton életét.

A hétszeres világbajnok az Olasz Nagydíj 26. körében ütközött össze Max Verstappennel: a baleset során a holland Red Bullja Hamilton Mercedesének tetején állt meg, hátsó kereke lényegében Hamilton fején landolt.

Toto Wolff szerint teljesen egyértelmű, hogy a fejvédőnek köszönhetően nem történt súlyos sérülés.

„A ’Halo’ határozottan megmentette Lewis életét ma. Horribilis baleset lehetett volna, bele sem akarok gondolni, mi lett volna, ha nincs a ’Halo’” – mondta a szakember.

Wolff beszélt arról is, idén nagyon intenzív a küzdelem a két bajnokaspiráns között, ám meg kell találniuk a módját annak, hogy hogyan harcoljanak egymás ellen a pályán.

„Meg kell találniuk a módját, hogyan versenyezzenek egymással. Vagy hagynak helyet minden oldalon, vagy balesetek lesznek. A silverstone-i ítélet az alapján született, hogy ki volt nagyobb részben felelős. De tudják az autóban ülve, hogy mit csinálnak, és hogyan kell versenyezniük egymással.”

„Érdeklődve kellene figyelnünk ezt a párharcot, és remélhetőleg nem lesz még 8 baleset a hátralévő 8 versenyen.”

Wolff kifejtette, szerinte fontos, hogy a versenybírók megálljt parancsoljanak az efféle incidenseknek.

„Nem szeretnénk olyan helyzetet látni a jövőben, hogy valaki elveszíti a pozíciót, és az egyetlen módja annak, hogy megállítsa a másikat a pontszerzésben, hogy kiüti őt. Mindkettejüknek helyet kell hagyni egymásnak. Keményen kell harcolniuk, de el kell kerülniük az incidenseket.”

„Egészen eddig szórakoztató volt, de most láttuk, hogy a ’Halo’ megmentette Lewis életét, Maxnak pedig egy nagy becsapódása volt Silverstone-ban. Nem szeretnénk eljutni addig a pontig, hogy valaki súlyosan megsérüljön.”

A versenybírók egyébként Verstappent találták hibásnak: a holland pilóta a soron következő Orosz Nagydíjon 3 rajthelyes büntetést kap majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!