Friss hírek

Wolff: A kétnapos versenyhétvége nem működne mindenhol

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, ugyan nagyon tetszett neki a kétnapos Emilia-Romagna Nagydíj, azonban a jövőben ezt nem lehetne minden helyszínen megvalósítani.

A koronavírus-járvány teljesen átírta a 2020-as versenynaptárat, így nemcsak úgy helyszínekkel, de új versenyhétvége-formátummal is találkozhattak a nézők. Imolában kétnapos versenyhétvégét tartott a mezőny, így mindössze egyetlen szabadedzésnyi idejük volt a csapatoknak arra, hogy felkészüljenek az időmérőre. 

A rövid hétvégét az is indokolta, hogy az Emilia-Romagna Nagydíj előtt Portimaóban versenyzett az F1-es mezőny, és a nagy távolságot rövid időn belül kellett megtenniük. 

A Forma-1 egyébként már régóta fontolgatja a rövidített versenyhétvégéket, azonban most, a koronavírus miatt volt lehetőségük arra, hogy élesben is kipróbálják. 

Wolff elmondta, összességében nagyon izgalmas hétvégét jelentett számára az Emilia-Romagna Nagydíj, azonban a későbbiekben alapos megfontolást igényel majd az, hogy hol vetnék be a kétnapos formátumot. 

„Nagyon tetszik” – mondta Wolff. „Egy kompakt versenyhétvége, nagy alkalmazkodóképességre van szükség. Rögtön az induláskor jó pozícióban kell lennie az autónak, nincs sok idő arra, hogy elemezzük az adatokat és teszteljünk a szimulátoron éjjel. Ebből a szempontból ez valami új dolog, és tetszik.”

„De nem gondolom, hogy ez minden pályán működik. Lesznek nagy versenyek, remélhetőleg sok nézővel, a háromnapos hétvégének több értelme van” – folytatta a Mercedes szakembere. 

„Melbourne-re gondolok, az ottani sok emberre, és arra, amit ezeken a pályákon tudunk nyújtani. Szóval nem hiszem, hogy ez mindenhol passzolna, de úgy gondolom, Imolában jól működik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!