Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors! - F1VILÁG.HU

Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors!

HIRDETÉS
Újabb részleteket árult el a Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff azzal kapcsolatos, hogy milyen jelentős változtatásokat hajtanak végre versenyautójukon a sikeres szereplés érdekében.
2023 Saudi Arabian Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek George Russell Lewis Hamilton

A Mercedes nagy reményekkel vágott neki a 2023-as szezonnak, hamar kiderült azonban, a kiábrándító 2022-es év után nem sikerült olyan jelentős előrelépéseket tennie versenygépével, mint amilyeneket remélt. Az istállónál elismerték, zsákutcába futottak a W14-es kódjelű modellel, így koncepcióváltásra lesz szükség. A csapatnál már most kőkeményen dolgoznak az új irányvonalon, Toto Wolff pedig azt mondja, bizakodó a jövőt illetően.

„Ha megnézzük a Red Bullokat, nagyon gyorsak. De azt gondolom, mi is jobban értjük már az autót, és optimistán tekintünk a jövőbe” – magyarázta a szakember. „Egyszerűen csak más tartományba kell hoznunk.”

„Változtatunk a karosszéria kialakításán, azon, ahogy a padlólemez működik, és hasonló dolgokon. Vizsgálunk bizonyos területeket, a csapat Brackley-ben kőkeményen nyomja.”

A fejlesztési váltással kapcsolatban Wolff hozzátette: „Elindultunk egy bizonyos irányba tavaly, és szerettük volna, ha működik. Így is lett, és egyre jobbá és jobbá vált. Most viszont, az idei évben rá kellett jönnünk, hogy zsákutca.”

„Ezek a tények, mindenki tisztában van már velük, szóval változtattunk, és próbálunk gyorsan kihátrálni a zsákutcából. Látjuk a többieket az élen, egyszerűen túl messze vannak jelenleg.”

Wolfftól eztán megkérdezték azt, a Mercedes átalakított versenyautója hasonlítani fog-e a Red Bull, vagy az Aston Martin gépére, mire a szakember humoros választ adott: „Nem tudom, hogy a Red Bull, vagy az Aston Martin koncepciójának kell-e nevezni! De ha úgy is nézne ki, mint egy emeletes busz, akkor is megcsinálnánk, feltéve, hogy gyors! Felrakhatnak egy kicsi Red Bull-matricát is az autóra, ha akarnak! Ez az egész a nyers teljesítményről szól. Nincs ideológiánk arról, hogy ki találta fel.”

A koncepcióváltás persze nem megy egyik napról a másikra, ezzel a csapatfőnök is tisztában van – így beletelik még némi időbe, mire a Mercedes újra a győzelmekért csatázhat.

„Azt gondolom, hogy nagy elefántlépéseket teszünk jelenleg előre. Hosszú ideig tart majd, mire ezek a változtatások hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy a Red Bull kihívói legyünk, de egy rendkívül szórakoztató kaland.”

A Mercedes egyébként jelenleg a 3. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben 38 ponttal – ugyanannyit szerzett az istálló az év első két futamán, mint az Aston Martin. A tabellát a Red Bull vezeti 49 ponttal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!