Friss hírek

Wolff: A Mercedes jelenlegi formája elfogadhatatlan

Elfogadhatatlannak nevezte a Mercedes Forma-1-es csapatának jelenlegi formáját az istállót irányító Toto Wolff.

A német csapat a Monacói Nagydíj után a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon is kiábrándítóan szerepelt, emiatt pedig 26 pontos hátrányba került az összetettben a Red Bull Racinggel szemben.

Bakuban a csapat pont nélkül zárt, Lewis Hamilton az utolsó előtti körben csúszott a mezőny végére egy egyéni hibát követően, Valtteri Bottas pedig képtelen volt beverekedni magát a legjobb 10 közé.

A Mercedes csapatfőnöke azt mondja, a mostani formájuk egész egyszerűen elfogadhatatlan, és sok tekintetben fejlődniük kell, ha harcban akarnak lenni a világbajnoki címért.

„Azt gondolom, sok dolog van, ami nem megy olyan simán, mint az elmúlt pár évben” – mondta Toto Wolff.

„A működésünk szempontjából nem a legjobbunkat nyújtjuk. Nem igazán éreztünk rá az autóra az időmérőn és a versenyen, nincs gyors időmérős autónk és gyors autónk a versenyre.”

„Egyszerűen sok dolog van, amiben fejlődnünk kell, és szeretném, hogy ezek jól működjenek, hogy versenyezni tudjunk ezért a bajnoki címért. Nem veszíthetünk további pontokat, mint Monacóban és itt. Ez egyszerűen nem elfogadható számunkra.”

Wolff azt mondja, az elmúlt két verseny után úgy érzi, a legnagyobb kihívással néz szembe, mióta átvette a Mercedes csapatának irányítását.

„Ezek a legkeményebb hetek. Mert nem volt jó a teljesítmény Monacóban, Valtterinek pedig – aki dobogóra állhatott volna –, 36 óráig tartott egy bokszkiállás… Ez nem túl nagy eredmény a mi sztenderdjeinkhez mérten…”

„Aztán Bakuban az autónk szinte az összes edzésen sehol sem volt… Ezután, hogy őszinte legyek, még a harmadik helyen való autókázás is rendben lett volna… De az nem elfogadható, hogy a rajt, vagy a bokszkiállások után nem tudunk teljesíteni… Másodperceket veszítünk…”

Wolff hozzátette, bár Hamilton hátránya Max Verstappen kiesése miatt 4 pontos maradt csak az összetettben, a brit pilóta érthető módon nagyon csalódott a bakui verseny miatt.

„Hogy őszinte legyek, mindketten össze vagyunk törve. Versenyzőként nyilván ő is, hiszen nagyon közel volt, és minden elúszott. A legjobbat kell kihoznunk magunkból. És nem adtunk a versenyzőknek versenyképes csomagot ezen a hétvégén. Messze volt ez a versenyképes csomagtól.”

„És ez a frusztráló. Nemcsak az incidens a frusztráló a végén. Ez összességében nem felelt meg a mi várakozásainknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!