Wolff: A Mercedes megérzi majd Brawn hiányát - F1VILÁG.HU

Wolff: A Mercedes megérzi majd Brawn hiányát

HIRDETÉS

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint a német istálló meg fogja majd érezni Ross Brawn távozását.


Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint a német istálló meg fogja majd érezni Ross Brawn távozását.

A szakember a múlt év végén intett búcsút a Mercedesnek, múlt héten pedig bejelentette, visszavonult a Forma-1-ből – a brackley-i gárdát így a továbbiakban Toto Wolff és Paddy Lowe irányítják.

Bár a csapat jelentős átszervezéseket hajtott végre annak érdekében, hogy erősítsen szerkezetén, Wolff szerint a Mercedes megérzi majd Brawn hiányát.

„Nyilván van hatása annak, ha egy olyasvalaki, mint Ross távozik” – mondta a szakember.

„Egy ikonikus vezető volt ennél a csapatnál, és észre fogjuk venni a hiányát, ha a versenyhétvégéken kicsit stresszesebb lesz a helyzet. Az ő vezetése és iránymutatása rendkívüli volt.”

„Szóval megérezhetjük a távozását, de a Mercedes egy nagy szervezet, ahol több száz igazán jó szakember dolgozik, szóval megpróbálunk megbirkózni vele.”

Paddy Lowe a McLaren alakulatától érkezett a Mercedeshez, ahol megosztja majd a csapatfőnöki teendőket Wolffal. A szakember úgy véli, ez mindenképp jó a csapatnak.

„Szeretem úgy leírni mindezt, mint afféle partnerség, ahelyett, hogy úgy emlegetném, megosztjuk a felelősséget” – mondta Lowe.

„Ő inkább a kereskedelmi ügyeket intézi majd, míg én a technikai dolgokat, de közösen irányítjuk a csapatot. Én szereztem némi tapasztalatot technikai igazgatóként, ennek hála pedig könnyebben megértek bizonyos dolgokat. De a feladatköröm nem fog nagyban különbözni attól, ami Rossé volt az elmúlt években.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!