Wolff: A Mercedes nem szállhat el a sikerektől – F1VILÁG.HU

Wolff: A Mercedes nem szállhat el a sikerektől

HIRDETÉS

Nem szabad elszállnia a közelmúltbéli eredményektől a Mercedes Forma-1-es csapatának – a gárda motorsport-igazgatója, Toto Wolff figyelmeztette alakulatát, nem szabad, hogy túlzottan az idei bajnoki címekre fókuszáljanak.


Nem szabad elszállnia a közelmúltbéli eredményektől a Mercedes Forma-1-es csapatának – a gárda motorsport-igazgatója, Toto Wolff figyelmeztette alakulatát, nem szabad, hogy túlzottan az idei bajnoki címekre fókuszáljanak.

A brackley-i gárda Lewis Hamilton révén idei harmadik futamgyőzelmét aratta két hete, a Magyar Nagydíjon – az angol versenyző hátránya jelenleg 48 pont a listavezető Sebastian Vettel mögött, míg a Mercedes második a konstruktőrök versenyében 69 pontos lemaradásban a Red Bull Racingtől.

A Mercedes nemegyszer bizonyította már, egy körön pokolian gyors – 10 versenyhétvégéből 7-szer szerzett rajtelsőséget, és egyre inkább úgy tűnik, sikerül felülkerekedni gumikezelési problémáin, így ezt a teljesítményt a versenyeken is meg tudja ismételni.

Toto Wolff, a gárda motorsport-főnöke azonban rámutatott arra, idén még nem a világbajnoki címet kell célul kitűzniük, hanem a következetes teljesítményt.

„Ha fél évvel ezelőtt a világbajnoki lehetőségekről beszéltünk volna az egyéni, vagy a konstruktőri küzdelmek tekintetében, teljesen őrültség lett volna” – fogalmazott a szakember.

„Ha megnézzük riválisainkat, láthatjuk, hogy nagyon következetesen képesek az élen teljesíteni. Nekünk is pontosan ezt kell elérnünk – meg kell szilárdítani pozíciónkat a bajnokság második felében, nem pedig a bajnoki címekre fókuszálni.”

Wolff hozzátette, fenntartásokkal kell kezelniük a magyarországi eredményeket is, hiszen nem lehetnek biztosak abban, hogy sikerült teljes mértékben felülkerekedniük gumigondjaikon – könnyen elképzelhető ugyanis, hogy a következő versenyeken ismét problémákkal találják szemben magukat.

„Nem lehetünk túl magabiztosak, nem az lenne a megfelelő hozzáállás, ha azt mondanánk, hogy megtaláltuk az aranykulcsot. Meg kell szilárdítani a teljesítményünket, ki kell elemeznünk a dolgokat – jól kell teljesítenünk a következő helyszíneken is, ki kell elemeznünk a pályákat, az aszfalt minőségét, a hőmérsékleteket, valamint a kanyarokban keletkező energiákat. Minden pálya más és más.”

„Leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk, meg kell szilárdítanunk pozíciónkat a győzelem útján, és jól kell teljesítenünk a versenypályán.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!