Wolff: A Mercedes Schumachert is üléshez segítheti - F1VILÁG.HU

Wolff: A Mercedes Schumachert is üléshez segítheti

HIRDETÉS
Mick Schumacher immár a Mercedes Forma-1-es csapatát erősíti, amivel kapcsolatban Toto Wolff arról beszélt: a német pilóta idővel a száguldó cirkusz mezőnyébe is visszakerülhet.
Mick Schumacher, Mercedes

Toto Wolff szerint jó lóra tett Mick Schumacher, amikor tavaly év végén a Mercedes Forma-1-es csapatához igazolt, ugyanis az istálló támogatását élvezve idővel akár még állandó ülést is kaphat a Forma-1-ben. Az ifjú német pilóta két évet töltött el a száguldó cirkuszban a Haas pilótájaként, ám az amerikai alakulat idén már Nico Hülkenberget ülteti a helyére, így Schumacher rövid időre csapat nélkül maradt. Wolffék azonban meglátták a fiatal pilótában, akit így fejlesztő- és tartalékversenyzőnek igazolták le az idei szezonra.

 „A legfontosabb tényező a személyisége” – beszélt a csapatvezető Schumacherről. „Jól képzett, intelligens és tehetséges fiatalember. A junior karrierje eredményesen alakult, és hiszem, hogy egy biztonságos környezetben egy állandó üléssel rendelkező, jó versenyző válhat belőle. Nyck De Vries-hez hasonló karriert futhat be Mick is. Azt ezen a ponton nem tudjuk megmondani, hogy ezt velünk vagy egy másik csapatnál érheti-e el.”

Schumacher rendszeresen elutazhat majd a csapattal a versenyekre, így testközelből megtapasztalhatja azt, hogyan működik a Forma-1 valaha volt egyik legeredményesebb istállója.

„Azzal tud a leginkább hozzájárulni a csapat működéséhez, hogy egy szezonon át vezette az új generációs autókat. Két évet töltött a Forma-1-ben: ismeri a gumikat, és tudja, melyek a jelenlegi autók gyengeségei. Óriási segítség lesz a szimulátorban és a megbeszéléseinken. Határozottan nyertünk azzal, hogy Mick hozzánk csatlakozott” – tette hozzá Wolff.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!