Wolff: A Red Bull és a Mercedes sem mutatta még meg, mit tud valójában - F1VILÁG.HU

Wolff: A Red Bull és a Mercedes sem mutatta még meg, mit tud valójában

HIRDETÉS
Sem a Red Bull, sem a Mercedes nem mutatta még meg, mennyi potenciál is rejlik valójában 2020-as versenyautójában – ezt Toto Wolff nyilatkozta azok után, hogy a Mercedes múlt vasárnap idei második győzelmét is bezsebelte Ausztriában.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 05: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 05, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24HQJBVYW2111 // Usage for editorial use only //

Az évadnyitó Osztrák Nagydíjon Valtteri Bottas, míg a Stájer Nagydíjon Lewis Hamiton győzedelmeskedett, a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint azonban van még hová fejlődniük, ezért kétségkívül gyorsulni fognak még a bajnokság előrehaladtával.

A szakember viszont azt mondja, ugyanez igaz a Red Bull Racingre is, az energiaital-gyárosok ugyanis szemlátomást nem hoztak még ki mindent versenyautójukból.

„Lewis menedzselte az előnyét. Valószínűleg több volt benne, de mindig könnyebb az ember dolga, ha az élen van, és nem pedig követ valakit a piszkos levegőben” – mondta a szakember. „Hallhattuk Max véleményét, hogy mennyire nehéz volt hátul autózni. És Lewis is ugyanerről számolt be, amikor lekörözött másokat.”

„Ezért lehet, hogy láttunk mindent Maxtól, miközben követett egy másik autót, de talán még nem láttuk a Red Bull teljes potenciálját úgy, hogy az élen autóznak – mint ahogy nem láttuk a Mercedes teljes potenciálját sem.”

A Mercedes motorsport-igazgatója hozzátette, soha nem elégedettek teljesítményükkel, mindig arra törekednek, hogy jobbá váljanak.

„Nem akarlak untatni titeket azzal, hogy folyamatosan a hozzáállásunkat ismételgetem, de mi mindig szkeptikusak vagyunk a saját teljesítményünket illetően, mindig azt gondoljuk, hogy az nem elég jó.”

„Mintha vadásznánk magunkra, ez a csapat beállítottsága, soha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Ha egy futamgyőzelem után hétfő reggel meghallgatnátok egy értekezletet, akkor azt gondolnátok, ez a csapat csúnyán kikapott. Ez egyszerűen egy olyan kultúra, amit kialakítottunk az évek során, soha nem hibáztatunk senkit, mindig a problémát okoljuk.”

„Az első hétvége egy újabb bizonyíték. Megnyertük a versenyt Valtterivel, de nem értünk célba kielégítő pozícióban Lewisszal, és tartottunk a kieséstől mindkét autó esetében. A következő hétvégén aztán erősen tértünk vissza a pályára, megoldottuk a megbízhatósági kérdéseket, és nagyon versenyképes autóval, illetve pilótapárossal álltunk rajthoz.”

„Egyszerűen edzésről edzésre, versenyhétvégéről versenyhétvégére lépkedünk, tanulunk a rossz napokból, és begyűjtjük a pontokat a jó napokon.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!