Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben - F1VILÁG.HU

Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben

HIRDETÉS
Toto Wolff szerint a Red Bull Forma-1-es istállója idén hasonlóan fölényes teljesítményt nyújt, mint a Mercedes a hibrid éra kezdetén, amikor éveken át érinthetetlennek tűntek.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner shake hands in the team principals press conference ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 10, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Dupla győzelemmel kezdte a 2023-as Forma-1-es idényt a Red Bull istállója, amely Bahrein után Dzsiddában is kibérelte a dobogó két legfelső fokát. Az energiaitalos csapat domináns szériája azonban már tavaly elkezdődött, amikor az utolsó 13 versenyből 12-t megnyerték.

Az ellenfelek helyzetét látva Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke felemlegette azt az időszakot, amikor az általa vezetett gárda uralta hasonló módon a Forma-1-et. Az Ezüst Nyilak a hibrid éra hajnalán elképesztően előnyös helyzetbe kerültek, amit aztán évekig élvezhettek. Az új korszak első három évében 59-ből 51 versenyt megnyertek, ezzel 86%-os győzelmi rátát elérve.

„Voltak évek, amikor mi is hasonlóan erősek voltunk” – ismerte el a téma kapcsán Wolff, aki szerint nincs mit szépíteni a helyzeten: jelenleg a Red Bull végzi a legjobb munkát a mezőnyben, ezért megérdemli a sikert.

„Ez a sport egy meritokrácia [érdemuralom]. Még ha nem is tesz jót a show-nak, hogy mindig ugyanazok a srácok nyernek, ez abból fakad, hogy ők jó munkát végeztek, mi viszont nem. Szóval magas szórakoztatófaktorra vágyunk, de a mi kötelességünk, hogy utolérjük és harcba szálljunk velük” – fogalmazott a csapatvezető, aki a Forma-1-et temető véleményekre is reagált.

„Emlékszem, hogy 2014-ben, ’15-ben, ’16-ban, ’17-ben, ’18-ban, ’19-ben és ’20-ban is ilyen hangokat hallottam. Ezt a sportot az teszi különlegessé, hogy keményen kell dolgozni és ki kell érdemelni a sikert. Természetesen mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy visszavágjunk, és keresni fogjuk a gyenge pontjaikat. A szórakoztatás azonban a sport mögött áll, ami kereskedelmileg talán nem a legideálisabb, de ez teszi különlegessé a Forma-1-et.”

A sorozatban második éve jelentkező problémái miatt a Mercedes a közelmúltban úgy döntött, teljesen átszabja idei versenyautóját. A csapatvezető a dzsiddai adatok alapján úgy látja, sikerült fejlődniük.

„A közvetlen ellenfeleink teljesítményétől messze elmaradunk, és nem is lesz könnyű dolgunk ledolgozni ezt a hátrányt. Ma viszont azt láthattuk, hogy a fejlődési irányunk arra mutat, amerre mi szeretnénk” – fogalmazott Wolff a leintést követően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!