Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben - F1VILÁG.HU

Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben

Toto Wolff szerint a Red Bull Forma-1-es istállója idén hasonlóan fölényes teljesítményt nyújt, mint a Mercedes a hibrid éra kezdetén, amikor éveken át érinthetetlennek tűntek.

Dupla győzelemmel kezdte a 2023-as Forma-1-es idényt a Red Bull istállója, amely Bahrein után Dzsiddában is kibérelte a dobogó két legfelső fokát. Az energiaitalos csapat domináns szériája azonban már tavaly elkezdődött, amikor az utolsó 13 versenyből 12-t megnyerték.

Az ellenfelek helyzetét látva Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke felemlegette azt az időszakot, amikor az általa vezetett gárda uralta hasonló módon a Forma-1-et. Az Ezüst Nyilak a hibrid éra hajnalán elképesztően előnyös helyzetbe kerültek, amit aztán évekig élvezhettek. Az új korszak első három évében 59-ből 51 versenyt megnyertek, ezzel 86%-os győzelmi rátát elérve.

 

„Voltak évek, amikor mi is hasonlóan erősek voltunk” – ismerte el a téma kapcsán Wolff, aki szerint nincs mit szépíteni a helyzeten: jelenleg a Red Bull végzi a legjobb munkát a mezőnyben, ezért megérdemli a sikert.

„Ez a sport egy meritokrácia [érdemuralom]. Még ha nem is tesz jót a show-nak, hogy mindig ugyanazok a srácok nyernek, ez abból fakad, hogy ők jó munkát végeztek, mi viszont nem. Szóval magas szórakoztatófaktorra vágyunk, de a mi kötelességünk, hogy utolérjük és harcba szálljunk velük” – fogalmazott a csapatvezető, aki a Forma-1-et temető véleményekre is reagált.

„Emlékszem, hogy 2014-ben, ’15-ben, ’16-ban, ’17-ben, ’18-ban, ’19-ben és ’20-ban is ilyen hangokat hallottam. Ezt a sportot az teszi különlegessé, hogy keményen kell dolgozni és ki kell érdemelni a sikert. Természetesen mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy visszavágjunk, és keresni fogjuk a gyenge pontjaikat. A szórakoztatás azonban a sport mögött áll, ami kereskedelmileg talán nem a legideálisabb, de ez teszi különlegessé a Forma-1-et.”

A sorozatban második éve jelentkező problémái miatt a Mercedes a közelmúltban úgy döntött, teljesen átszabja idei versenyautóját. A csapatvezető a dzsiddai adatok alapján úgy látja, sikerült fejlődniük.

„A közvetlen ellenfeleink teljesítményétől messze elmaradunk, és nem is lesz könnyű dolgunk ledolgozni ezt a hátrányt. Ma viszont azt láthattuk, hogy a fejlődési irányunk arra mutat, amerre mi szeretnénk” – fogalmazott Wolff a leintést követően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!