Friss hírek

Wolff: A versenyzők nem üthetik ki egymást taktikából!

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint meg kell akadályozni a jövőben azt, hogy a versenyzők szándékosan megakadályozzák riválisaikat a pontszerzésben, és „taktikai szabálytalanságokat” kövessenek el.

A szakember mindezt a Lewis Hamilton és Max Verstappen között Monzában történt incidens után mondta. Wolff még az eset után fogalmazott úgy, a Red Bull holland pilótája „taktikai szabálytalanságot” követett el Hamiltonnal szemben, mert látta, hogy a címvédő a győzelemre is esélyes lehet, ha nem sikerül előzése vele szemben.

„Szerintem el kell kerülnünk azt, hogy a versenyzők taktikából kiüssék egymást a jövőben, csak azért, mert tudjuk, hogy elbuktak egy pozíciót” – mondta Wolff.

A versenybírók 3 rajthelyes büntetéssel sújtották Verstappent, ezt a jövő hétvégi Orosz Nagydíjon kapja meg. Még az ítélet kihirdetése előtt Wolff azt mondta: „A taktikai szabálytalanság annak érdekében, hogy a másik srác ne nyerjen, az olyasvalami, amit kontroll alatt kell tartani. Hogy hogyan, arra nincs ötletem.”

A Mercedes-főnök ugyanakkor elismerte, talán azért lát bele szándékosságot Verstappen részéről a történtekbe, mert elfogult saját versenyzőjével szemben.

„Nem azt mondtam, hogy őt lehet teljesen okolni. Annyit mondtam, hogy lehetett taktikai szabálytalanságként tekinteni erre némi elfogultsággal, amit mindenkinek el kell ismernie. Nem akarunk olyan helyzeteket a jövőben, ahol, ha valaki pozíciót veszít, az egyetlen módja arra, hogy a másik ne szerezzen pontot, hogy egyszerűen csak kiüti.”

„Mindkettejüknek teret kell hagyniuk a másiknak, keményen kell harcolniuk, de el kell kerülniük az incidenseket. Mert eddig jó móka volt, viszont most láthattuk, hogy a Halo megmentette Lewis életét, Maxnak pedig ott volt a silverstone-i nagy becsapódás. És nem szeretnék eljutni odáig, hogy valaki megsérüljön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!