Wolff: A Williams döntése nem Russell teljesítményén múlik - F1VILÁG.HU

Wolff: A Williams döntése nem Russell teljesítményén múlik

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Williams döntésének, miszerint megtartja-e George Russellt a 2021-es idényre, semmi köze nincs a brit pilóta teljesítményéhez – az ugyanis magáért beszél.
George Russell (GBR) Williams Racing in the FIA Press Conference.
Belgian Grand Prix, Thursday 27th August 2020. Spa-Francorchamps, Belgium.
FIA Pool Image for Editorial Use Only

Russellnek érvényes szerződése van a Williamsszel 2021-re – ezt még nyáron jelentette be a brit csapat, mely azóta tulajdonosváltáson esett át.

Az elmúlt napokban viszont olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Russell ülése veszélyben van, helyét pedig a tehetős mexikói szponzorokkal rendelkező Sergio Perez veheti át.

Russell a Mercedes juniorpilótájaként került a Williamshez, Toto Wolff pedig azt mondja, a fiatal versenyző bizonyította már, megérdemli a helyét a száguldó cirkuszban.

„George bizonyította, hogy megérdemli a helyét a Forma-1-ben. Ezúttal is az erős középmezőnyben autózott” – mondta Wolff a Portugál Nagydíj után.

„Nem hiszem, hogy a döntésnek a versenyzői tudásához van köze, sokkal inkább politikai és üzleti döntés ez. A Williams tulajdonosai döntik el, hogy hogyan is akarnak segíteni a csapaton. Tiszteletben kell tartanunk a Williams függetlenségét és döntési folyamatait. De azt gondolom, George jó helyzetben van.”

Wolff már korábban azt nyilatkozta, ha Russell esetleg elveszíti ülését a csapatnál, összeraknak a brit számára egy „mega” tesztprogramot a Mercedesszel, ugyanakkor bízik abban, hogy maradhat a Williamsnél.

Russell azt mondja, még nem beszéltek Wolff-fal B-tervekről, ám a szakember biztos benne, a fiatal pilóta 2021-ben is ott lesz az F1-es mezőnyben.

„Még nem beszéltünk tartaléktervekről. Azt mondta, ’figyelj, mögötted állok, ott leszel a rajtrácson jövőre, ne aggódj’” – mondta Russell.

„Minden rendben lesz. Azt gondolom, 100 százalékig tisztázni fogja ezt a csapat, szerintem legkésőbb a hét végéig.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!