Friss hírek

Wolff: Agresszívnek kell lennünk a Red Bull-lal szemben

Továbbra is „nagyon agresszívnek” kell lennie a Mercedes Forma-1-es csapatának a Red Bull-lal szemben, ha meg akarja nyerni az idei világbajnokságot – mondja Toto Wolff, aki egyben elismerte, jelenleg egyik csapat sem tud annyi pontot gyűjteni, mint amennyit szeretne.

A hétvégi Orosz Nagydíjon Lewis Hamilton 100. győzelmét szerezte, ezzel pedig 2 pontos előnyre tett szert a tabellán riválisával, Max Verstappennel szemben. A holland pilóta a mezőny végéről volt kénytelen felzárkózni Szocsiban, miután autójában motort cseréltek.

Bár a Mercedes előnye 33 pontra nőtt a Red Bull-lal szemben, Wolff azt mondja, nem állhatnak be védekezni.

„Bizonyos tekintetben nem tudjuk maximalizálni a pontgyűjtést, most is ez volt” – mondta Wolff a futam után. „Azt gondolom, az időmérő döntő volt ebben.”

„Azzal, hogy Valtteri hátra került, tudtuk, hogy nehéz lesz, és végül egy első és ötödik hellyel zártunk, ami nagyon jó, ez nem kérdés, és Lewis 100. győzelmét szerezte. De Max látványosan zárkózott fel, és ez nem jó a bajnokság szempontjából.”

„Dióhéjban tehát: továbbra is nagyon agresszíven kell hozzáállnunk ehhez az idényhez, nem lehetünk defenzívek – viszont sok pontot kell gyűjtenünk a folytatásban. Mert jelenleg egyikünk sem, és a többiek sem igazán maximalizálják a pontjaik számát.”

Miközben Monza és Szocsi egyértelműen a Mercedes pályai voltak a múltban, idén közel sem tudott olyan teljesítményt nyújtani a csapat, mint a korábbi években. Wolff azt mondja, a 2021-es szabályváltozások miatt már nem támaszkodhatnak a korábbi sikerekre.

„Én már nem jósolgatok azzal, hogy ez egy erős verseny szokott lenni számunkra, mert az új szabályokkal minden megváltozott – jelentősen megváltozott. Azt persze tudtuk, hogy Monza és Szocsi kedvezhet nekünk.”

„A valóság viszont az, ahogy most állunk, ez a pontkülönbség, és kétlem, hogy a két csapat bármelyike nagyon hullámzó teljesítményt nyújt majd a folytatásban. Itt tényleg arról van szó, hogy a lehető legjobb munkát kell végezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!