Wolff: Akár 12 hónap is lehet a lemaradásunk a Red Bull mögött - F1VILÁG.HU

Wolff: Akár 12 hónap is lehet a lemaradásunk a Red Bull mögött

Akár 12 hónapnyi lemaradásban is lehet jelen pillanatban a Red Bullhoz képest a hibrid érában sokáig domináló Mercedes, Toto Wolff csapatfőnök azonban azt reméli, képesek lesznek utolérni az osztrák istálló.

A tavalyi küszködés után a Mercedes idén is gyenge formában vágott neki a Forma-1-es világbajnokságnak, nemrég pedig bevallották a csapatnál, koncepcióváltásra lesz szükség ahhoz, hogy autójuk ismét a győzelemért tudjon harcolni. Az első jelentősen fejlesztési csomagot várhatóan a májusi Emilia-Romagna Nagydíjon viszi pályára a csapat, ettől azonban még nem lehet csodákat várni. Toto Wolff szerint a tavalyi küszködés olyannyira visszavetette őket, hogy többhónapos lemaradásban vannak a Red Bull-lal szemben.

„Azt gondolom, a csúszásunk valahol 6 és 12 hónap között van, mivel ennyi ideig tartott, mire valójában rájöttünk, hogy mi is történik a 2022-es autóval” – idézi az osztrák szakember szavait a RacingNews365.com című internetes portál. „Ez egész egyszerűen azt jelenti, hogy meg kell dupláznunk a fejlesztési sebességünket, meredekebb fejlesztési görbét kell felmutatnunk – és a logika és a racionalitás is amellett szól, hogy sikerülhet.”

 

„A Red Bull nyeresége fokozatosan kisebb lesz, ha a koncepciójuk kiforrottabbá válik. Aerodinamikai szempontból a szélcsatornában eltölthető idő segíthet bennünket, de nem olyan óriási mértékben. Egyszerűen össze kell kapnunk magunkat. Ha alapjaiban meg tudjuk érteni, hogy hogyan kell eltalálnunk az autót, akkor óriási lépéseket fogunk megtenni – de tökéletesnek kell lennünk.”

A Mercedes a hibrid erőforrások 2014-es bevezetése után 7 egyéni és 8 konstruktőri világbajnoki címet szerzett, az F1 új éráját pedig tavaly a Red Bull kezdte pazar formában, az osztrákok lendülete pedig – úgy tűnik – idén is kitart. Az F1 szabályai leghamarabb 2026-ra változnak majd, így jó esély van arra, hogy az energiaital-gyárosok még évekig előnyben lesznek.

„Nos, benne van a kockázat” – mondta Toto Wolff arra a kérdésre, hogy tart-e a Red Bull esetleges, 2026-ig tartó dominanciájától. „De ez most egy költségplafon-világbajnokság, egy technikai világbajnokság, és egy sportvilágbajnokság. Minden szemszögből néznünk kell a dolgokat, hogy optimalizáljuk a relatív teljesítményünket a Red Bullhoz képest, és megnehezítsük a dolgukat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Akár 12 hónap is lehet a lemaradásunk a Red Bull mögött
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!