Wolff „aktív jogi eszmecserét” folytat az FIA-val a héten történtek miatt - F1VILÁG.HU

Wolff „aktív jogi eszmecserét” folytat az FIA-val a héten történtek miatt

Hivatalos közleményben reagált Toto Wolff arra az eseménysorozatra, melyet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) indított el még a hét elején akkor, amikor bejelentette, vizsgálatot indított a Mercedes csapatfőnöke és felesége, Susie ellen összeférhetetlenséggel kapcsolatos aggályok miatt.

A Forma-1 irányító testülete még kedden adott ki közleményt, melyben arról adott tájékoztatást, vizsgálatot kezdeményeztek a Mercedes F1-es csapatát irányító Toto Wolff, valamint felesége, az F1 Academy ügyvezetője, Susie Wolff ellen. Feltételezéseik szerint Wolff bizalmas információk birtokába juthatott a Formula One Management (FOM) tevékenységeivel kapcsolatban, melyek rivális csapatfőnököknek nem állnak rendelkezésére — miközben felesége, Susie a csapatfőnökök közti megbeszélésekről szerezhetett információkat, melyek előnyösek lehetnek a FOM számára.  

A hírre a Mercedes csapata és Susie Wolff is felháborodva reagált, szerdán pedig a német istálló összes riválisa közleményt adott ki, melyben jelezték, nem ők tettek panaszt Wolffék ellen. Csütörtökön aztán az FIA bejelentette, rövid vizsgálta megnyugtató eredményt hozott, így nincs szükség további intézkedésekre Wolffékkal kapcsolatban.

A Mercedes-főnök azonban pénteken közleményt adott ki, melyben megerősítette, aktív jogi eszmecserét folytat az FIA-val a történtek kapcsán, hiszen úgy látja, saját és felesége jóhírének is ártott a szövetség akciója.

„Megértjük, hogy jelentős médiaérdeklődés van a hét eseményeivel kapcsolatban. Jelenleg aktív jogi eszmecserét folytatunk az FIA-val. Teljes átláthatóságot várunk azzal kapcsolatban, hogy mi és miért történt, és határozottan fenntartunk minden törvényes jogot” — áll a Mercedes által közzétett kommünikében.

„Ezért megértésüket kérjük amiatt, hogy nem kommentáljuk még hivatalosan a történteket, de a megfelelő időben biztosan foglakozunk majd az üggyel.”

Susie Wolff, a Mercedes-főnök felesége szintén közleményt adott ki, ebben ismét felháborodásának adott hangot, elmondása szerint ugyanis az FIA részéről senki sem kereste meg az ügyben.

„Lehet, hogy járulékos veszteség voltam egy más elleni sikertelen támadás miatt, vagy pedig célpontja voltam egy sikertelen támadásnak, mely azért történt, hogy lejárassák személyemet. De túl sokat dolgoztam azért, hogy egy megalapozatlan sajtóközlemény megkérdőjelezze a hírnevemet” — fogalmazott az egykori pilótanő.

„Ez az eseménysorozat eddig átláthatóság és elszámoltathatóság nélkül zajlott le.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!