Wolff: Az F1 felül tud kerekedni a zárt kapus versenyek furcsaságán - F1VILÁG.HU

Wolff: Az F1 felül tud kerekedni a zárt kapus versenyek furcsaságán

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, ha a hétvégi Osztrák Nagydíjon nagyszerű show-val tudják elkápráztatni a rajongókat, azzal felül tudnak majd kerekedni a zárt kapus versenyek furcsaságán.
Silverstone Test, Day 1 - Steve Etherington Toto Wolff Mercedes

A 2020-as F1-es világbajnokság Spielbergben rajtol el hétvégén, az európai futamokat pedig a koronavírus-járvány okán nagyon szigorú biztonsági intézkedések közepette rendezik meg.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója azt mondja, az új protokollok mindenki számára nagyon furcsák lesznek, ám úgy érzi, jól felkészülten érkezhetnek meg a Red Bull Ringre.

„Azt hiszem, tudjuk, mit kell tennünk, szerintem tudjuk, hogy a személyzetünk és minden résztvevő megóvása a fő prioritás” – mondta a szakember.

„Ugyanakkor viszont ez egy új terület számunkra, soha nem voltunk még ilyen helyzetben. Sokat beszélünk azokról a bizonyos buborékokról, a kevesebb interakcióról a többi csapattal, a médiával és a rajongókkal – ez egy teljesen új tapasztalat lesz.”

„De az F1 mindig képes volt kiemelni a pozitívumokat, és ha sikerül nagyszerű show-val előrukkolnunk szombaton és vasárnap, szerintem az kompenzálni fogja az egész furcsaságát.”

Wolff elismerte, az, hogy ilyen sokáig távol kellett maradniuk a versenypályától, okozott némi zavart számára.

„Kétségtelenül szürreális volt, és senkinek, aki azt mondja nekem, hogy imádta, hogy több időt tölthetett otthon, nem fogok hinni, mert mi egy nagyon tempós környezetben élünk.”

„Bizonyos keretek között dolgozunk, tudjuk, hogy mikor megyünk versenyezni, mikor megyünk vissza az irodába, és mikor megyünk haza. De hirtelen olyan lett az egész, mintha kihúzták volna a dugót. És nagyon hiányzik a versengés.”

A Mercedes-főnök mindazonáltal azt mondja, nem telt munka nélkül az elmúlt időszak sem.

Hirdetés

„Azzal, hogy 2021-ben jön a költségvetési plafon, a nagy csapatoknak, de főleg a Mercedesnek, a Ferrarinak és a Red Bullnak alkalmazkodni kell, változtatnia kell a folyamatain, mindazon, ahogy dolgozik, ahogy fejleszt, ahogy innovációkra, kutatásra és fejlesztésre költ.”

„Egy Mount Everestet kell megmásznunk, és ez a projekt nagyon lefoglal most bennünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!