Wolff: Az F1 szégyene lenne, ha Hamilton visszavonulna - F1VILÁG.HU

Wolff: Az F1 szégyene lenne, ha Hamilton visszavonulna

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a Forma-1 szégyene lenne, ha Lewis Hamilton úgy döntene, nem folytatja a versenyzést a 2022-es szezonban.
2020 Turkish Grand Prix, Sunday - LAT Images Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes

A brit versenyző drámai körülmények között veszítette el a világbajnoki címet tavaly decemberben Max Verstappennel szemben, a Mercedesnél pedig továbbra is várják a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatának eredményét az abu dhabi eseményekkel kapcsolatban.

A sportot irányító testület hétfőn kezdte el megvizsgálni a szezonzárón történteket, Toto Wolff ugyanakkor világossá tette, az biztos, hogy nem fogják elfelejteni azt, amilyen igazságtalanság érte őket.

„Az abu dhabi eseményeket nem felejtjük. Mert ami Lewisszal történt, az egyszerűen rossz” – mondta Wolff a Kronen Zeitung című lapnak. „Verhetetlen volt azon a napon. Egészen addig, amíg a versenyirányítás ki nem verte a biztosítékot, úgy döntve, hogy három szabályt is megszeg. Ezt nehéz lenyelni. Ugyanakkor viszont Max Verstappen méltó bajnok a teljes idény alapján. De azon a napon az egyik versenyző jobb volt a másiknál – és nem a jobb nyert.”

„Levonjuk a konzekvenciákat, és a pályán akarunk megfelelő válaszokat adni. Ez az új szabályok miatt eleve nehéznek ígérkezik.”

Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet Hamiltonnal, aki a szezonzáró óta nem szólalt meg nyilvánosan, és a közösségi oldalakon is elzárkózott a rajongóktól, Wolff így felelt: „Bármilyen akadály is gördült elé, egész életében tudta, hogy a versenypályán kell beszélnie. Viszont hihetetlenül nehéz számára kiigazodni azon, hogy mi a helyes, és mi nem. Ez időbe telik.”

„Nagyon remélem, hogy újra látjuk őt. Ő a legfontosabb összetevője a sportunknak. A Forma-1 szégyene lenne, ha a legjobb versenyző a felháborító döntések miatt visszavonulna.”

Wolff hozzátette, a téli tesztek előtt találkozik majd újra Hamiltonnal.

„Legkésőbb februárban. És biztos, hogy nem fogunk tequilát inni! Abból elég volt Abu Dhabiban!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!