Wolff az F1Világnak: A hibák még erősebbé tesznek minket

A Mercedes Forma-1-es csapata kemény leckéket kapott a kitartásról és az alázatról a nehézségekkel teli tavalyi szezonja során. Toto Wolff szerint ennek köszönhetően váltak még jobb versenycsapattá.

Az idei autóbemutatók sorát folytatva a Mercedes kedden délelőtt Silverstone-ban rántotta le a leplet 2023-as F1-es versenygépéről, a W14-ről. A sajtóközleményben Toto Wolff felemlegette a csapat tavalyi küzdelmeit, valamint megfogalmazta elvárásait az új szezonra vonatkozóan, amivel kapcsolatban érdekes szóhasználatot alkalmazott. Úgy fogalmazott, az autó „idővel elég gyors lesz ahhoz, hogy a mezőny legelején harcoljon”.

A bemutató utáni sajtótájékoztatón szóba került ez a bizonyos mondat, amivel kapcsolatban Wolff elárulta: szerette volna nagyon határozottan kifejezni a csapat elszántságát és magabiztosságát, ám a tavalyi nehézségeket figyelembe véve az alázatosságról sem feledkezhetett meg. Így született meg az óvatos, de egybe magabiztos előretekintés.

Hirdetés
 

„Negyed órán át gondolkodtam a szóhasználaton. Egyrészt szívesen mondanám azt, hogy versenyképesek leszünk, másrészt viszont alázatosnak és realistának kell maradnunk, így talán érdemesebb a reményeimet kifejezni. Ennek arany középútja a ’versenyképesek leszünk, csak nem tudjuk, mikor’. Erről van szó” – fogalmazott mosolyogva.

„Teljesítmény szempontjából elértünk arra a kaptatóra, ahol lenni szerettünk volna, de nem tudjuk, a többiek hol tartanak. Szerintem ebben a helyzetben az alázat a legfontosabb, különösen a tavalyi évet figyelembe véve” – tette hozzá.

Ha már szóba került a Mercedes küzdelmekkel teli tavalyi szezonja, megkérdeztük Wolffot, honnan meríti folyamatos sikeréhségét egy olyan istálló, ami közel egy évtizeden át mindent megnyert a Forma-1-ben, amit meg lehetett nyerni.

„A csapat nagyszerű tulajdonságai közé tartozik az óriási mértékű motiváció és energia. Számos sikeres szezon áll mögöttünk, ami egy idő után a mércénkké vált. Tavaly kemény leckéket tanultunk meg arra vonatkozóan, hogy ha a Forma-1 szintjén akarunk versenyezni, akkor mindig a legjobbunkat kell nyújtanunk. Úgy gondolom, a tavalyi problémák hosszú távon még jobbá tesznek minket” – árulta el az F1Világnak Wolff.

A sajtótájékoztatókat követően a Mercedes egy rövid bejáratás erejéig pályára vitte idei autóját. George Russell első benyomásairól ebben a cikkben írtunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff az F1Világnak: A hibák még erősebbé tesznek minket
Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors!
Haraggal váltak el? Hamilton reagált az edzőjével való szakításra!
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!