Wolff: Az FIA „a busz elé lökte” a Mercedest - F1VILÁG.HU

Wolff: Az FIA „a busz elé lökte” a Mercedest

HIRDETÉS
Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 5 April 2018.

Berágott a Nemzetközi Automobil Szövetségre (FIA) a Mercedes Forma-1-es csapata. Toto Wolff szerint nem volt túl sportszerű, hogy a testület elárulta, ők voltak azok, akik megkérdőjelezték a Ferrari versenyautójának szabályosságát.

Az FIA az elmúlt hetekben alapos vizsgálatnak vetette alá a Ferrari versenygépét, felmerült ugyanis a gyanú, hogy az olaszok trükkös ERS-rendszerükkel több lóerő elérésére képesek.

A Monacói Nagydíjon elvégzett alapos elemzések aztán tisztázták a Ferrarit a csalás vádja alól, Charlie Whiting versenyigazgató azonban elárulta, James Allison, a Mercedes technikai igazgatója kereste fel őket az ügyben. Allison korábban a Ferrarinál dolgozott hasonló pozícióban, ráadásul a fülest Lorenzo Sassitól kapta, aki nemrég még szintén a maranellóiakat erősítette.

Toto Wolff elárulta, nem örül annak, hogy az FIA nevesített. Arra a kérdésre, hogy a szövetség ezen lépésével kvázi „busz elé lökte-e a Mercedest, a szakember így felelt: „Igen.”

„Csapatfőnökként az én egyik feladatom az, hogy megvédjem az embereimet, és ha bizonyos személyeket negatív kontextusban említenek, az zavaró.”

„A legfontosabb, hogy megértsük, hogy mennek ezek a dolgok. És gyanítom, önök is jól tudják, hogy egyes csapatok minden áldott nap kérdésekkel fordulnak az FIA-hoz. És szerintem fontos, hogy ne álljunk ki a nyilvánosság elé azt mondva, hogy ’Ez a személyes egy legalitással kapcsolatos kérdést tett fel’.”

„Ha azt mondják, hogy egy csapat kérdőjelezett meg valamit, az rendben van, az egy megfelelő eljárási mód. De kiemelni egyéneket és a nyilvánosság elé vinni a nevüket… szerintem ez nem helyes.”

Whiting azzal védekezett, hogy az említett nevek már amúgy is köztudottak voltak a médiában, ő pedig egyszerűen csak megerősítette, amikor újságírók rákérdeztek erre.

„A minap beszéltem Totóval, nem gondoltam, hogy volt bármiféle titok” – mondta a Forma-1-es versenyigazgató.

Hirdetés

„Amikor beszélgettem a média képviselőivel, ők hozták fel a volt ferraris Sassi nevét.”

Fotó: Singapore GP

Whiting mindazonáltal leszögezte, egyáltalán nem szokatlan, hogy egyes csapatok hozzájuk fordulnak, megkérdőjelezve riválisaik megoldásait.

„Ez egy teljesen szokványos értekezés volt. ’Úgy hisszük, hogy a Ferrari talán csinál ezt vagy azt, mert…’. Mi pedig megvizsgáltuk. És mivel azt gondoltuk, hogy előfordulhat, megnéztük a dolgot, és bizonyosságot nyertünk. És beletelt némi időbe.”

„Ahogy mondtam, teljesen rutinszerű, hogy odajönnek hozzák, főleg, ha egy másik csapattól érkezett szakember dolgozik náluk. Ne felejtsük el, Lorenzo információi legalább 8 hónaposak, ami a Forma-1-ben elég elavultnak számít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!