Wolff: Az FIA új szigorítása jelentősen hátráltatta a Mercedest - F1VILÁG.HU

Wolff: Az FIA új szigorítása jelentősen hátráltatta a Mercedest

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elismerte, az, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) betiltotta az eltérő motormódok használatát, jelentősen hátráltatta versenyzőiket, Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast a vasárnapi Olasz Nagydíjon.
2020 Italian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A legutóbbi versenyhétvége volt az első alkalom, hogy egy új technikai direktívával megtiltották a csapatoknak, hogy váltogassák a motormódokat az időmérő és a verseny során – a versenyzők tehát lényegében ugyanolyan motorbeállításokkal kellett, hogy teljesítsék a szombati és a vasárnapi napot.

A Mercedes időmérős teljesítményére az új szabályozás szinte semmilyen negatív hatással nem volt: magabiztosan bérelték ki az első rajtsort versenyzői, a futamon azonban már nehezebb dolguk volt, amikor hátrébb csúsztak a mezőnyben.

Bottas már a rajtnál több pozíciót veszített, Lewis Hamilton pedig egy büntetés miatt került a mezőny végére.

Korábban a felzárkózás során a versenyzők alkalmanként feltekerhették motorjaikat a könnyebb előzés érdekében, erre azonban most nem volt lehetőség.

„Mindig is mondtuk, hogy azzal, hogy egyetlen motormód lesz elérhető a versenyre, nem lesz extra erő az előzéshez” – mondta a leintés után Toto Wolff csapatfőnök.

„Nincs olyan extra motormód, amit ki- és bekapcsolhatsz a verseny során, hogy előzz, és ez ugyanúgy érvényes az összes kis csapatra, mint a nagy csapatokra. Szerintem a verseny ennek a döntésnek a következménye volt.”

Wolff éppen ezért méltatta Hamiltont, aki a mezőny végéről végül felküzdötte magát a 7. helyre.

„Monzában nehéz előzni, mivel ezzel a technikai direktívával nem lehet feltekerni a motort az előzéshez és a védekezéshez sem” – mondta.

„Szóval a 7. helyre való felzárkózás még jobb eredmény. De persze ez egy elveszített verseny volt számára és a csapat számára.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!