Wolff azt mondja, látványos az új Mercedes - F1VILÁG.HU

Wolff azt mondja, látványos az új Mercedes

HIRDETÉS

Határozott célokat tűzött ki a 2017-es évre tervezett versenyautóját illetően a Mercedes Forma-1-es csapata.


Határozott célokat tűzött ki a 2017-es évre tervezett versenyautóját illetően a Mercedes Forma-1-es csapata.

A német istálló az elmúlt 3 évben verhetetlen volt a száguldó cirkuszban, az idei évre azonban jelentős mértékben megváltoztak a Forma-1 technikai szabályai.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, kíváncsian várja már új autójuk első tesztjét, ám bízik abban, hogy nem lesznek „különösebb drámák” idén sem.

„Én nagyon izgulok amiatt, hogy az új autók hogyan teljesítenek majd, mert arra számítunk, hogy sokkal gyorsabbak lesznek, és igazán látványosan néznek majd ki” – mondta a Mercedes-főnök.

„A versenyzők számára sokkal nagyobb fizikai megterhelést jelent majd a vezetésük. Az ilyen szabályváltozások viszont lehetőségeket – és kockázatokat – rejtenek magukban.”

A szakember hozzátette, a legfőbb cél természetesen az, hogy megismételjék az elmúlt évek sikereit, egyelőre azonban hiba volna messzemenő jóslatokba bocsátkozni.

„Elég agresszív célokat tűztünk ki magunk elé arra vonatkozóan, hogy az autónknak hogyan is kellene teljesíteni, és ugyanez igaz a motorra is. És mindent beleadunk, hogy elérjük ezeket a célokat. De hogy ezek elegendőek lesznek-e, vagy, hogy a többi csapat jobb autóval áll-e elő, azt nem tudjuk.”

„Akár van szabályváltozás, akár nincs, ez mindig az az időszaka az évnek, amikor mindig szkeptikusak vagyunk. Mindig megkérdőjelezzük, hogy elég jó munkát végeztünk-e. Ez a csapatunk mentalitása. Ettől nem telnek boldogabbak a napjaink, de egyszerűen így működünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!