Wolff: Bahrein után veszett el a Ferrari

SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Charles Leclerc (MON/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1ZTAZ31J51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a Ferrari Forma-1-es csapata a Bahreini Nagydíjon elszenvedett veresége után veszítette el lendületét, amikor Charles Leclercet egy műszaki probléma fosztotta meg a győzelemtől.

Az erős téli forma után a Ferrari szinte favoritként várhatta a 2019-es idényt, kilenc futam után azonban még mindig győzelem nélkül áll a patinás olasz istálló.

A Ferrari szezonja nem indult jól Ausztráliában, tévútra kerültek ugyanis a beállításokkal, igaz, a soron következő, bahreini versenyhétvégén úgy tűnt, rátaláltak jó formájukra: Charles Leclerc a pole pozícióból indulhatott, és jó úton haladt a győzelem felé, ám egy műszaki probléma miatt végül csak a 3. helyen ért célba.

„Azt gondolom, a Ferrari valahogy elveszítette a lendületet Bahreinben, mivel az övék volt a leggyorsabb autó, és meg kellett volna nyerniük a versenyt Leclerckel” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a Motorsport.com című lapnak.

„Bakuban Charles volt a leggyorsabb, mielőtt összetörte autóját az időmérőn, Montrealban pedig Sebastian [Vettel] volt az élen, amíg meg nem büntették. Szóval a nyers teljesítmény alapján könnyen alakulhatott volna másképp is.”

Wolff elárulta, a Ferrari szezon előtti formája tényleg aggasztó volt, a Mercedes pedig nem altatott a téli teszteken.

„Aggódtam” – vallotta be Wolff.

„Az első teszten még nem, mert az első teszten egy nagyon meggyőző Ferrarit láttunk. Amikor kiálltunk a pályára, láthattuk a féktávokat az 1-es, a 2-es és a 3-as kanyaroknál. Elképesztőek voltak.”

„Láthattuk, hogy a Ferrari nagyon jó volt, de tudtam, hogy nekünk lesz egy új csomagunk, és gyakorlatilag teljesen megváltoztatjuk az autót. Pályára vittük hétfőn, és valahogy nem korrelált. Majd a második napon sem.”

„Azt gondoltuk, valós problémáink vannak. De a harmadik napra minden megváltozott, amikor az autó valahogy összeállt. A negyedik napon pedig már hoztuk a Ferrari idejeit, ez volt az első alkalom a nyolc tesztnap során, amikor az volt az érzésünk, hogy helyes úton járunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!