Szahíri Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Charles Leclerc (MON/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1ZTAZ31J51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Wolff: Bahrein után veszett el a Ferrari

Wolff: Bahrein után veszett el a Ferrari

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a Ferrari Forma-1-es csapata a Bahreini Nagydíjon elszenvedett veresége után veszítette el lendületét, amikor Charles Leclercet egy műszaki probléma fosztotta meg a győzelemtől.

Az erős téli forma után a Ferrari szinte favoritként várhatta a 2019-es idényt, kilenc futam után azonban még mindig győzelem nélkül áll a patinás olasz istálló.

A Ferrari szezonja nem indult jól Ausztráliában, tévútra kerültek ugyanis a beállításokkal, igaz, a soron következő, bahreini versenyhétvégén úgy tűnt, rátaláltak jó formájukra: Charles Leclerc a pole pozícióból indulhatott, és jó úton haladt a győzelem felé, ám egy műszaki probléma miatt végül csak a 3. helyen ért célba.

„Azt gondolom, a Ferrari valahogy elveszítette a lendületet Bahreinben, mivel az övék volt a leggyorsabb autó, és meg kellett volna nyerniük a versenyt Leclerckel” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a Motorsport.com című lapnak.

„Bakuban Charles volt a leggyorsabb, mielőtt összetörte autóját az időmérőn, Montrealban pedig Sebastian [Vettel] volt az élen, amíg meg nem büntették. Szóval a nyers teljesítmény alapján könnyen alakulhatott volna másképp is.”

Wolff elárulta, a Ferrari szezon előtti formája tényleg aggasztó volt, a Mercedes pedig nem altatott a téli teszteken.

„Aggódtam” – vallotta be Wolff.

„Az első teszten még nem, mert az első teszten egy nagyon meggyőző Ferrarit láttunk. Amikor kiálltunk a pályára, láthattuk a féktávokat az 1-es, a 2-es és a 3-as kanyaroknál. Elképesztőek voltak.”

„Láthattuk, hogy a Ferrari nagyon jó volt, de tudtam, hogy nekünk lesz egy új csomagunk, és gyakorlatilag teljesen megváltoztatjuk az autót. Pályára vittük hétfőn, és valahogy nem korrelált. Majd a második napon sem.”

„Azt gondoltuk, valós problémáink vannak. De a harmadik napra minden megváltozott, amikor az autó valahogy összeállt. A negyedik napon pedig már hoztuk a Ferrari idejeit, ez volt az első alkalom a nyolc tesztnap során, amikor az volt az érzésünk, hogy helyes úton járunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!