Wolff Baku után: El kell kerülnünk az ilyen unalmas versenyeket! - F1VILÁG.HU

Wolff Baku után: El kell kerülnünk az ilyen unalmas versenyeket!

Toto Wolff szerint a Forma-1 vezetőségének meg kell vizsgálnia, miért alakult meglehetősen unalmasan a múlt hétvégi Azeri Nagydíj, miközben a bakui pálya az elmúlt évek során rendre rendkívül izgalmas futamokkal szolgált.

Azerbajdzsánban a szezon első sprintfutamos hétvégéjét tartották, ráadásul a módosított formátum miatt mindenki arra számított, hogy elképesztő izgalmakat látunk majd. A versenyhétvége mégsem volt olyan látványos, mint azt sokan remélték, a vasárnapi verseny pedig már-már unalomba fulladt, Sergio Perez sima győzelmet aratott Max Verstappen és Charles Leclerc előtt.

Wolff szerint a bakui verseny épp elég volt ahhoz, hogy megvizsgálják, hogyan tudnák elkerülni a jövőben az unalmas futamokat.

 

„Ez a verseny nem volt egy thriller. Egyszerűen nem volt előzés, még nagy tempókülönbséggel sem. Emiatt nem volt túl szórakoztató” – fogalmazott a szakember. „Ki kell elemeznünk a hétvégét a sprintformátummal, hogy vannak-e pozitívumok, amiket magunkkal tudunk vinni – de végsősoron minden a versenyzésen múlik.”

„Szükség van a kemény csatákra, és azt gondolom, a szombati nap fénypontja George [Russell] és Max [Verstappen] küzdelme volt. Ilyenből nem láttunk vasárnap. Még ha 0,2 másodpercen belül is volt valaki, nagyon nehéz volt előzni, majdhogynem lehetetlen, hacsak a másik versenyző nem hibázott. Tényleg meg kell vizsgálnunk ezt, és azt, hogy hogyan tudjuk elkerülni az unalmas versenyeket.”

A versenyzők – köztük a győztes Sergio Perez – szerint a helyzeten nem segített, hogy a bakui hétvége előtt az FIA lerövidítette a DRS-zónát a célegyenesben. Wolff azt mondja, fontos, hogy ne hozzanak hirtelen felindulásból döntéseket az unalmas futam után.

„Azt gondolom, egy ilyen versenyhétvége után nem szabad általánosítanunk, és azt mondanunk, hogy ez rossz irány, és teljesen változtatnunk kell rajta” – magyarázta Wolff. „Sokkal inkább meg kell értenünk, miért nem volt annyira szórakoztató. Volt két autó, amely elvitorlázott a naplementébe erőből, aztán jött egy 20 másodperces különbség. Nem tudom megmondani, hogy az Aston Martin, a Ferrari és a Mercedes közül ki volt a gyorsabb. Be voltunk ragadva, ennyi volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff Baku után: El kell kerülnünk az ilyen unalmas versenyeket!
Alonso nem bánná, ha Madridba költözne a Spanyol Nagydíj
Hamilton reméli, Barcelonában kiderül, mit érnek a Mercedes fejlesztései
Kiderült, mikor érkezik a McLaren B-autója
Leclerc elmondta, mit vár a Ferrari fejlesztéseitől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!