Friss hírek

Wolff berágott: Véget ért a diplomácia a Forma-1-ben!

Nehéz hétvégén van túl a Mercedes Forma-1-es csapata, ennek ellenére azonban a német istálló Lewis Hamilton révén győzni tudott a Brazil Nagydíjon. Toto Wolff, a német istálló csapatfőnökét mégis frusztrálja, hogy minden ellenük történt Interlagosban.

Hamilton eleve 5 rajthelyes büntetés tudatában vágott neki a hétvégének motorcseréje miatt, ám a pénteki időmérő edzésen végül megszerezte az első rajtkockát a sprintfutamra. Szombaton azonban kizárták a brit pilótát, autójának hátsó szárnya ugyanis nem ment át a kvalifikációt követő terheléses teszteken.

A hétszeres világbajnok így a mezőny végéről rajtolt a sprintkvalifikáción, ennek ellenére azonban az 5. helyen ért célba. Vasárnap Hamilton a 10. helyről vágott neki a futamnak, és nagy csatában legyőzte Max Verstappent, így győzni tudott.

Hirdetés
 

A címvédőnek nem volt egyszerű dolga, Verstappen ugyanis keményen védekezett, a verseny 48. körében pedig le is terelte Hamiltont a pályáról, a versenybírók viszont nem érezték úgy, hogy ki kell vizsgálniuk az esetet – ami Wolff szerint nevetséges.

A futam után a Mercedes főnöke arról beszélt, a Forma-1-ben ezennel véget ért a diplomácia.

„Nem akarok itt nyöszörögni, mert én nem így látom a sportot” – mondta Wolff. „Viszont úgy gondolom, ezen a hétvégén számos ütést kaptunk az arcunkba olyan döntésekkel, melyek mindkét irányba billenhettek volna – vagy ellenünk, vagy a mi irányunkba.”

„És amikor a döntések mindig téged sújtanak, az olyasvalami, ami miatt dühös tudok lenni, és meg fogom védeni a csapatomat és a versenyzőimet. Én mindig nagyon diplomatikus voltam abban, hogy hogyan vitatom meg a dolgokat. De a diplomáciának ezennel vége.”

Wolff hozzátette, semmi probléma nem lenne Verstappen versenyen mutatott viselkedésével, ha a szabályok megengednék azt.

„Lehet bárhogy a szabály. Ha a szabály azt mondja ki, hogy rendben van ez a dolog – amit én imádnék –, akkor rendben van, nincs ezzel semmi gond. Nem a kemény versenyzés elvéről beszélek. A kemény versenyzés szuper, ilyennek is kell lennie. De nem akkor, ha előtte tisztázzák, hogy nem lehet levezetni senkit a pályáról.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!