Friss hírek

Wolff: Bizonyítottuk, hogy mindig készen állunk a harcra!

A múlt hétvégi, brazíliai diadal után elképesztő motivációval várja a soron következő Katari Nagydíjat a Mercedes Forma-1-es csapata. Az istállót irányító Toto Wolff azt mondja, az utukba gördített akadályok csak még erősebbé tették őket.

A német istálló nehéz hétvégét teljesített Interlagosban, hiszen Lewis Hamilton motorcsere miatt eleve rajtbüntetés tudatában vágott neki a hétvégének. 

A brit versenyző megnyerte az időmérőt, ám végül elvették tőle az elsőséget autója szabálytalansága miatt. A mezőny végéről rajtolva mégis 5. lett a sprintfutamon, vasárnap pedig a 10. helyről indulva nyert, a pályán legyűrve bajnoki riválisát, Max Verstappent.

Hirdetés
 

Hamilton hátránya jelenleg 14 pont az összetettben, míg a Mercedes 11 pontos előnyben van a konstruktőrök versenyében a Red Bull-lal szemben.

„A múlt hétvégi egy csapásokon átívelő diadal volt, és nem is lehetnék büszkébb csapatunk minden egyes tagjának küzdőszellemére” – mondta Wolff. „Minden egyes kudarc után egyre eltökéltebbek lettünk, és ez az amúgy is összetartó csapat még összetartóbbá vált az utunkba vetett kihívások során.”

„Lewis lenyűgöző győzelmet aratott, amiről joggal beszélnek majd évekig. Számunkra ez a győzelem egy újabb fontos lépés utunk során, a célunk pedig világos.”

„A szombati kizárás kemény volt, és jó eséllyel 3 pontot veszítettünk miatta, ami nem könnyíti meg a világbajnoki címért folyó küzdelmet. Ami Valtterit illeti, egész hétvégén kiválóan teljesített, szombaton megnyerte a sprintet, vasárnap pedig dobogóra állt. Ez is jól mutatja versenyzőpárosunk erejét, csapatmunkájuk pedig fantasztikus volt.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén egy új helyszínre, Katarba látogat, Wolff pedig azt mondja, fontos lesz, hogy a lehető legjobban kihasználják a szabadedzéseket.

„Katarban új kihívásokkal nézünk szembe, egy vadonatúj pálya ez a Forma-1 számára, amin alig várjuk már, hogy versenyezzünk. Amennyire csak lehet, felkészültünk, és nagyon fontos lesz, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk a nyitóedzéseken.”

„A teljesítményszint pályáról pályára kiszámíthatatlan, de ahogy Brazília is megmutatta, még ha hátrányban is vagyunk, ez a csapat mindig ott lesz, hogy harcoljon.”

„Egy triplaforduló utolsó hétvégéje mindig próbára teszi az energiát, de már csak három verseny van, és eldől a bajnokság, a motivációnk pedig nagyobb, mint valaha. Arra összpontosítunk, hogy a lehető leghatékonyabb módon használjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!