Wolff biztos benne, jól dönt az F1 a jövőbeli sprintfutamok kapcsán - F1VILÁG.HU

Wolff biztos benne, jól dönt az F1 a jövőbeli sprintfutamok kapcsán

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff biztos benne, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali meg fog bizonyosodni arról, hogy a jövőben megfelelő versenyhelyszíneken tartanak majd sprintfutamokat.

Ahogy tavaly, úgy idén is három helyszínen tartanak sprintfutamot a szokásos szombati időmérő edzés helyett: Imola után bő egy hete a Red Bull Ringen rendezték meg idén másodszor ezen formátum szerint a versenyhétvégét, a spielbergi sprintfutamon azonban talán nem szolgáltatott annyi izgalommal, mint azt egyesek várták.

A tervek szerint jövőre már hat helyszínen is a módosított formátum szerint alakítják a programot, az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem azonban egyelőre nem adta meg a jóváhagyást erre.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, maximálisan megbízik Stefano Domenicaliban, az F1 első emberében, hogy jól választja ki a helyszíneket.

„Azt hiszem, ha van valaki, akiben bízom, hogy megfelelően választja ki sprintversenyeket, az Stefano. És Stefano is látta az ausztriai versenyt, és számításba fogja venni” – mondta a szakember, majd hozzátette, bár lehet fejlődni a helyszínek kiválasztását tekintve is, szerinte a legfőbb problémát az okozza, hogy túlságosan eltér a csapatok teljesítménye.

„Azt gondolom, az oka annak, hogy a versenyek kevésbé látványosak, hogy túl nagy a teljesítménykülönbség a csapatok között. Ha Verstappen eltűnik elöl, csak a két Ferrari szolgáltatja az izgalmakat a verseny során, mi, a Mercedes pedig a senki földjén vagyunk. A többiek még hátrébb vannak, és kialakul a DRS-vonat is. Ettől soha nem lesz jó egy sprintverseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!