Wolff biztos benne, jól dönt az F1 a jövőbeli sprintfutamok kapcsán - F1VILÁG.HU

Wolff biztos benne, jól dönt az F1 a jövőbeli sprintfutamok kapcsán

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff biztos benne, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali meg fog bizonyosodni arról, hogy a jövőben megfelelő versenyhelyszíneken tartanak majd sprintfutamokat.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari F1-75 and the rest of the field off the line at the start during the F1 Grand Prix of Austria Sprint at Red Bull Ring on July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Ahogy tavaly, úgy idén is három helyszínen tartanak sprintfutamot a szokásos szombati időmérő edzés helyett: Imola után bő egy hete a Red Bull Ringen rendezték meg idén másodszor ezen formátum szerint a versenyhétvégét, a spielbergi sprintfutamon azonban talán nem szolgáltatott annyi izgalommal, mint azt egyesek várták.

A tervek szerint jövőre már hat helyszínen is a módosított formátum szerint alakítják a programot, az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem azonban egyelőre nem adta meg a jóváhagyást erre.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, maximálisan megbízik Stefano Domenicaliban, az F1 első emberében, hogy jól választja ki a helyszíneket.

„Azt hiszem, ha van valaki, akiben bízom, hogy megfelelően választja ki sprintversenyeket, az Stefano. És Stefano is látta az ausztriai versenyt, és számításba fogja venni” – mondta a szakember, majd hozzátette, bár lehet fejlődni a helyszínek kiválasztását tekintve is, szerinte a legfőbb problémát az okozza, hogy túlságosan eltér a csapatok teljesítménye.

„Azt gondolom, az oka annak, hogy a versenyek kevésbé látványosak, hogy túl nagy a teljesítménykülönbség a csapatok között. Ha Verstappen eltűnik elöl, csak a két Ferrari szolgáltatja az izgalmakat a verseny során, mi, a Mercedes pedig a senki földjén vagyunk. A többiek még hátrébb vannak, és kialakul a DRS-vonat is. Ettől soha nem lesz jó egy sprintverseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff biztos benne, jól dönt az F1 a jövőbeli sprintfutamok kapcsán
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!