Wolff biztos benne, összekapja magát a Mercedes - F1VILÁG.HU

Wolff biztos benne, összekapja magát a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapatát vezető Toto Wolff szerint a német istálló képes lesz összekapni magát a meglehetősen kiábrándítóan alakult előszezoni tesztek után.

A német istállót műszaki és vezethetőségi problémák is hátráltatták a bahreini gyakorlás során, W12-es versenyautójának tehát fejlődnie kell még.

A Mercedesnél állítják, a Red Bull jelenleg jobb formában van náluk, Toto Wolff csapatfőnök ugyanakkor biztos benne, a nehézségek után megerősödve állnak majd rajthoz a hétvégi szezonnyitón, Bahreinben.

 

„Összességében trükkösen alakult a háromnapos teszt számunkra. A W12-es nem volt annyira stabil, kiszámítható és határozott, mint néhány riválisunk autója. A Red Bull hosszú- és rövid etapokon is erősnek tűnt, de mint a tesztek esetében mindig, most is nehéz biztosat mondani a valós teljesítményről” – mondta a szakember.

„Az egyetlen dolog, amit biztosan tudunk, hogy meg kell mutatnunk, képesek vagyunk reagálni. Amint a teszt harmadik napja véget ért, leszegett fejjel elkezdtünk azon dolgozni, hogy megerősödve térjünk vissza Bahreinbe.”

„Bár a mostani autók elődjeik számos alkatrészét hordozzák, voltak jelentős szabályváltozások, amikkel meg kellett birkózni. Emellett változtatnunk kellett a munkamódszereinken is, hogy reagáljunk a költségvetési plafon bevezetésére. De ahogy korábban már kiderült számunkra, a nehéz pillanatokból tanulunk a legtöbbet.”

„Csapatunk legfőbb erősségét az emberek és értékek jelentik, és tudom, hogy a kemény tesztet követően megerősödve vágunk vissza. Várom már, hogy elkezdődjön ez az új és izgalmas bajnokság, és lássam a fejlődést, amire képesek vagyunk, illetve azt, hogy hogyan is állunk Bahreinben.”

A Mercedes a V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta verhetetlen a Forma-1-ben: a csapat sorozatban 7 egyéni és 7 konstruktőri világbajnoki címet szerzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!