Friss hírek

Wolff: Bottas a Mercedes „feltétel nélküli támogatását” élvezi

2020 Abu Dhabi Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes
A Mercedes Forma-1-es csapatának „feltétel nélküli támogatását” élvezi Valtteri Bottas – ezt mondja a német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff.

Bottas csütörtökön elismerte, jobb teljesítménnyel kell előrukkolnia, hiszen idén sem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Lewis Hamiltonnal, és a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjon a britet helyettesítő George Russell-lel is nehezen tudta tartani a lépést a versenyen.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója gyakran hangoztatja, Bottas mentálisan nagyon erős – ez a finn egyik legfőbb erőssége. Azt azonban ő is elismeri, az, hogy idén újfent alulmaradt Hamiltonnal szemben, Bottasra is negatív hatással van.

„Ő egy kemény, rugalmas srác” – mondta Wolff.

„Egy bajnoki cím elvesztését nem könnyű benyelni, és nem is várható el. De feltétel nélküli támogatást kap csapaton belül, és szerintem ez évről évre csak éhesebbé teszi a győzelemre.”

„Győzni a legjobb srác ellen feltehetően a legnagyobb elégedettséggel tölt el egy versenyzőt. De ára is van.”

Wolff azt mondja, a Mercedesnél mindenki támogatja Bottast, és mindent megtesznek azért, hogy visszanyerje formáját.

„Mindannyiunktól – nemcsak tőlem – feltétlen támogatást kap. Szerintem képes összekapni magát, megvan a családja, megvan a csapata, aki segít neki ebben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!