Wolff: Bottas előbb is elengedhette volna Hamiltont - F1VILÁG.HU

Wolff: Bottas előbb is elengedhette volna Hamiltont

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke elárulta, beszélni fognak a Spanyol Nagydíjon történt csapatutasításról, pontosabban arról, hogy Valtteri Bottas szerinte előbb is elengedhette volna Lewis Hamiltont a kérésüket követően.

A Spanyol Nagydíjon a Mercedes arra kérte a 2. helyen haladó Bottast, ne tartsa fel Hamiltont, aki a győzelemért küzdött, miután kétkiállásos stratégiára váltott. 

A finn pilóta néhány kanyaron keresztül kicsit megnehezítette Hamilton dolgát, azonban végül elengedte maga mellett csapattársát. 

 

Bottas a futam után úgy nyilatkozott, nem akart sok időt veszíteni a manőverrel, hiszen „nem azért van itt, hogy másokat elengedjen.”

Wolff elmondta, megérti Bottas frusztrációját, ugyanakkor ő szerette volna, ha a finn egyszerűen elengedi csapattársát: „Ők versenyzők, és olyanok az ösztöneik, amilyenek.”

„Szerettem volna – mivel Lewis teljesen más stratégián volt –, ha egy kicsit előbb megtörténik. De végül megszereztük ezt az eredményt, és Valtterinek nehéz napja volt, bosszús lehetett” – folytatta a szakember. 

Ha a versenyünkbe került volna, akkor kritikusabb lennék, de végső soron ebből tanulhatunk. Beszélni fogunk erről, de úgy, mint bajtársak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Bottas előbb is elengedhette volna Hamiltont
Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!