Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Wolff: Bottas próbálkozása „szemtelen volt, de érthető”

Egy kicsit „szemtelen” volt Valtteri Bottas akkor, amikor a vasárnapi Holland Nagydíjon a Mercedes határozott kérése ellenére megfutotta a leggyorsabb kört – ezt nyilatkozta a futam után Toto Wolff.

Bottast a futam hajrájában hívták ki friss abroncsokért, és mivel egészen addig csapattársáé, Lewis Hamiltoné volt a leggyorsabb kör, és ő szerezhette volna meg az ezzel járó bónuszpontot, a Mercedes azt kérte a finn pilótától, ne menjen rá a leggyorsabb körre.

Bottas viszont nem tett eleget a kérésnek. Mivel nem sokkal később Hamilton is a bokszba hajtott, a brit szintén friss gumikkal próbálkozhatott, és végül övé lett a bónuszpont.

„Kicsit szemtelen volt, de érthető. Valtterinek mindig adnia kell, mert ez a bajnokság annyira szoros” – mondta Toto Wolff.

„Az utolsó szektorban nagyon elemelte a lábát a gázról, és világos volt, hogy Lewis futja a leggyorsabb kört, Valtteri pedig tudott erről. Végül pedig Lewis kapta az egy pontot a bajnoki küzdelemben, szóval minden rendben.”

„Végződhetett volna úgy, hogy Lewis veszít egy pontot, és az nem lett volna helyénvaló, mert addig övé volt a leggyorsabb kör. Ugyanakkor meg kell érteni azt is, hogy azon a ponton volt egyfajta frusztráltság Valtteriben. És végül minden jól alakult.”

„Beszélni fogunk róla, de a lehető legbarátibb és legprofibb módon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!