Friss hírek

Wolff: Bottas vezeti az egyik autónkat jövőre is!

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff leszögezte, biztos, hogy 2021-ben is Valtteri Bottas ül majd a német istálló egyik versenyautójában.

Azok után, hogy George Russell a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjon remek teljesítménnyel rukkolt elő a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton helyetteseként, és akár győzhetett is volna, természetesen rögtön megindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes már 2021-ben beülteti a brit pilótát Valtteri Bottas helyére.

A Mercedesnél már akkor cáfolták ezt, Abu Dhabiban pedig Toto Wolff újra megerősítette, Bottasnak helye van az istállónál 2021-ben.

„Az autónkban fog ülni, ezt megerősítem most!” – szögezte le a szakember. „Szerződésünk van Valtterivel, és versenyezni fog jövőre. Keményen meg kellene rúgniuk egy elég érzékeny helyen ahhoz, hogy bármikor is elveszítsem a lojalitásom!”

„Lojális vagyok két versenyzőnkhöz, mint amennyire lojális vagyok juniorpilótáinkhoz. George fenomenális munkát végzett múlt hétvégén, ezért megérdemli, hogy egy napon nagyszerű autóban üljön.”

„Szerződése van a Williamsszel, ami még egy évre szól. Ők rugalmasak voltak, elengedték George-ot a Mercedeshez. Minden megy a maga útján, de nyugodt és strukturált módon.”

A Channel 4 televíziós csatornának nyilatkozva Wolff hozzátette: „Hacsak valaki nem élvezi már a versenyzést, vagy nem érzi jól magát… akkor majd vezethet nálunk – a Williams hozzájárulásával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!