Friss hírek

Wolff: Buktuk volna a vezetést akkor is, Hamilton is a bokszba hajt

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, akkor is elbukta volna az első helyet Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj elején, ha a többi versenyzőhöz hasonlóan ő is kimegy a bokszba a futam újraindítása előtt.

A versenyt az első körben történt tömegbaleset után piros zászlóval félbeszakították, majd mintegy félórányi kényszerpihenő után állórajttal folytatódott a Magyar Nagydíj.

Mivel a pálya rohamosan száradt, a rajtrácsra vezető kör végén Hamilton kivételével mindenki a bokszba hajtott – így bizarr módon csak a címvédő állt fel az új rajthoz.

Toto Wolff azt mondja, kiáll a csapat által hozott stratégiai döntéshez, ráadásul Hamilton mindenképpen bukta volna az első helyet, hiszen nem tudott volna visszasorolni a bokszba érkező rengeteg autó miatt.

„Azt gondolom, 100 százalékig helyes döntés volt, kiállok mellette” – mondta Wolff a futam után.

„Ilyenkor döntést kell hozni, és meg kell ítélni, hogy elég száraz-e a pálya, vagy sem. Azt gondoltam, hogy egy kör alatt nem tud így felszáradni, de aztán kénytelenek voltunk elfogadni, hogy balul sült el a dolog.”

„De a döntés helyes volt. Kiszámoltuk, hogy a 6. helyen tudta volna csak folytatni a versenyt a bokszba érkező autók miatt. Most már persze okosabb az ember, de ez van.”

Hamilton végül a mezőny végére csúszott vissza, innen kellett felzárkóznia. A címvédő a 3. helyen ért célba, így az összetett pontversenyben átvette a vezetést Max Verstappentől.

Wolff azt mondja, a verseny eleji döntéstől függetlenül győzhettek volna Magyarországon.

„Nyerhettünk volna ma. Sok időt veszítettünk Fernando [Alonso] mögött, és ezzel Esteban megnyerte a versenyt – ami jó dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!